Baykal'ı Almanya'ya gönderirken hastalığını gizlemişler

Almanya'da tedavisi yapılan Deniz Baykal'a Türkiye'de hastane mikrobu bulaştığı ancak Türkiye'de düzenlenen raporda bu mikropla ilgili temiz raporu verildiği ortaya çıktı

SHABER3.COM

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’ün köşesinde kaleme aldığı iddiaya göre Baykal, Almanya'ya götürülürken hastane mikrobu taşımadığına, hastanede bu mikrobun bulunmadığına ilişkin rapor verilmiş. Ancak daha sonra mikrobun bulunduğu ortaya çıkınca tedavi bu mikrobu yenme üzerine kurulmuş.

Baykal’ın artık hiçbir biçimde gündeme gelmediğini söyleyen Öztürk, sadece “Durumu iyiye gidiyor” demekle yetinildiğinden ve Baykal'ı eşi, oğlu, kızı ve sağlık görevlileri dışında gören olmadığından bahsediyor.

“Baykal'ın durumuyla ilgili verilen raporla, orada yapılan tetkikler örtüşmedi” diyen Öztürk, şöyle devam ediyor:

“Aslında Almanya'daki hastane, bu durumdaki hastaları kesinlikle kabul etmiyor. Ancak, Baykal gibi saygın bir siyasetçi için Almanlar ilkelerini bozup gerekli duyarlılığı gösterdi. Gerçeği yansıtmayan rapor düzenlenmesi, hastanelerimize olan güveni azalttı. Almanya'da rahatsızlığıyla ilgili tedaviye hemen geçilemedi. Hastane enfeksiyonunun giderilmesine ağırlık verildi.”

Almanya'da Baykal için uygulanan ziyaretçi alınmaması kuralının, şu anda bulunduğu hastanede de tam ve eksiksiz bir biçimde sürdüğünü belirten Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Baykal'la bu nedenle görüşemediğini dile getiriyor.
<< Önceki Haber Baykal'ı Almanya'ya gönderirken hastalığını gizlemişler Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER