Baykal sessizliğini bozdu: Bir an önce...

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin üzerinden 10 gün geçtiği halde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) hâlâ resmi sonuçları açıklamadı. İstanbul Büyükşehir'de seçimi kaybeden Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) geçersiz oylarda umduğunu bulamadı. AKP bu defa seçimin yenilenmesini talep etti. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal sessizliğini bozdu ve hükümete bir çağrıda bulundu.

Erdoğan, İmamoğlu için "topal ördek" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, hükümete seçim sonuçlarını açıklama çağrısı yaptı. 

Baykal, "Bir an önce Türkiye seçim sonuçlarını resmen ilan etmekte bir sıkıntı olmadığını dünyaya göstermelidir." ifadelerini kullandı.


7 Temmuz 2018’de yapılan TBMM 27'nci Dönem Milletvekili Yemin Töreni’ne katılamayan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Almanya’daki tedavisinin ardından 21 Şubat 2019'da Genel Kurul'da yemin etti.

31 Mart Seçimi'nde sandıktan çıkan sonucun açıklanmasıyla tansiyonun düşeceğini belirten Baykal, açıklamasında şunları ifade etti:

"Türkiye'yi ayağa kaldıracak bir ekonomi politikası, inandırıcı bir şekilde ortaya koyulmalıdır. Hükümetin bu ihtiyacı gördüğünü ve bu konuda bir çaba içine girdiğini görüyorum

Gözden kaçırılmaması gereken şudur: Bu gayretlerin ötesinde seçim sonuçlarını ilan etmekte bir sıkıntı olmadığını dünyaya ispatlamalıyız.

Sadece bu adım bile yapılacak güven verici açıklamalardan çok daha fazla ekonomiye güven duyulmasını sağlayabilir. 

Bir an önce Türkiye seçim sonuçlarını resmen ilan etmekte bir sıkıntı olmadığını dünyaya göstermelidir."
<< Önceki Haber Baykal sessizliğini bozdu: Bir an önce... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER