Bayırbucak Türkmenleri, Türkmen Dağı'ndaki zulmü kınadı


Osmaniye Konaklama Tesisi'nde kalan Suriyeli Türkmenler, Türkmen Dağında Rusların katliam yaptığını belirterek, buradaki olayları protesto etti.

Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Cevdetiye Beldesi'nde bulunan konaklama tesislerinden slogan atarak çıkan binlerce kişi Türkmen Dağı'ndaki yaşanan olayları kınadı. Grup adına açıklama yapan ve Türkmen Dağı'nı namus ve şeref olarak gördüklerini belirten kamptaki okulu müdürü Ahmet Güllü, "Türkmen Dağı ikinci Çanakkale ve biz o dağdan yeniden bir Sakarya olup ayağa kalkacağız inşallah. Bugün, buradan feryadımızı haykırıyoruz, bugün yetim kalan binlerin, kimsesiz kalan dulların, Şahadete eren yiğitlerin feryadını haykırıyoruz. Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere, nasırlaşmış kalplere Bayırbucağın feryadını haykırıyoruz." dedi.

Bayırbucak Türkmenleri olarak Allah'tan başka kimselerinin olmadığını dile getiren Güllü, "Bin yıldır nöbette zayıf düştük bugün, yedi düvel üstümüze gelir, can ver, el ver, gül yüzümüze gardaş; biz gülmeyi unuttuk. Bayır bizim bucak bizim. Biz barış isterken savaş geldi. Biz vatan isterken, gurbet geldi. Biz yurt derken işgal geldi. Rus geldi, Fars geldi, Çin geldi, Hizbullah geldi, Şia geldi, Esad geldi ne kadar kana susamış kansız varsa hep geldi. Bayırbucak yanıyor, Bayırbucak ağlıyor, Bayırbucak yok oluyor. Dünyanın gözü önünde insanlar katlediliyor. Gökten ölüm yağıyor, yerden kan fışkırıyor ve ne hazindir ki medeni dünya sadece izliyor. Bu zor günlerimizde yüreği bizim için atan, sınıra dayanan yardım kuruluşlarına, derneklere, Türkiye'nin her köşesinden Türkmen'in çığlığına ses veren tüm Türk halkına teşekkürü borç biliriz." diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasından sonra zulmün sona ermesi için dua eden grup daha sonra kampa tekrar döndü.
CİHAN
<< Önceki Haber Bayırbucak Türkmenleri, Türkmen Dağı'ndaki zulmü kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER