Bayat ekmekten yapılan kuru pastaya büyük ilgi

Bayat ekmekten yapılan kuru pastaya büyük ilgi

Sivas'ta açılan 'AGROSİVAS 2015 Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda stant açan Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO), ekmek israfı kampanyası kapsamında ekmek israfı ile ilgili broşür ve kitapçıklar dağıttı. Bayat ekmekten yapılan kuru pasta ve kurabiye ise büyük beğeni topladı.

3-6 Eylül tarihleri arasında açık kalan ve bu yıl 2.si düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda Toprak Mahsulleri Ofisi standında 3 yıldır sürdürülen ekmek israfı kampanyası işleniyor. TMO Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Uzmanı İsa Demirel ile Şube Müdürü Hasan Bolat olmak üzere görevliler tarafından fuar ziyaretçilerine kampanya hakkında bilgiler veriliyor.

Görsel malzemelerle desteklenen kampanya çerçevesinde ekmek israfına dikkat çekilmeye çalışılırken Sivas'a özel katmer, çörek ve pide maketleri de dikkat çekiyor. Ziyaretçiler tarafından ilk bakışta gerçek gibi zannedilen katmer ve çörek maketleri vatandaşları şaşırtıyor.

Diğer taraftan ekmek israfı kampanyası çerçevesinde bayat ekmekten hazırlanan kuru pasta ve kurabiye büyük beğeni topladı. Standı ziyaret edenlere ikram edilen kuru pasta yoğun ilgi gördü.

Yetkililer, bayat ekmeğin değişik şekillerde değerlendirilebileceğini belirterek, ziyaretçilerin kuru pastayı yedikten sonra tarifini istediğini, pastanın bayat ekmekten hazırlandığını söylediklerinde vatandaşların şaşırdığını anlattı.
CİHAN
<< Önceki Haber Bayat ekmekten yapılan kuru pastaya büyük ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER