Başsavcı Yavuz: Yozgat'a kurulacak Adli Tıp Merkezi bölgemize de hizmet verecek

Başsavcı Yavuz: Yozgat'a kurulacak Adli Tıp Merkezi bölgemize de hizmet verecek

Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Yozgat'ta yapımı planlanan Adli Tıp Kurumu ile Eğitim Merkezi'nin kuruluşuna ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirtti. Yavuz, "Bu iki proje tamamlandığında adli hizmetlerde sadece Yozgat'a değil aynı zamanda çevre illerin adli işlemlerine de hizmet imkanı sunacak." dedi.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı ve yönetim kurulu üyeleri Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz'u makamında ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı YGC Başkanı Kiracı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Başsavcı Yavuz, Yozgat'ta görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yozgat'ın adli olaylar bakımından en huzurlu illerin başında geldiğini belirten Başsavcı Yavuz, adliyeye bağlı olarak açılacak eğitim merkezi ve Adli Tıp Kurumu'nun hizmete başlamasıyla şehrin ayrı bir önem kazanacağını vurguladı.

Ziyarette adliyenin çalışmalarına da değinen Başsavcı Yavuz, şunları söyledi: "Daha önce eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaptığımız görüşmelerde kendisi Yozgat'a adliyemiz le ilgili ne gibi hizmetler yapabiliriz diye sorduğunda kendisine 3 sorunumuzu iletmiştik. Bunlardan birisi adliye lojmanımızın yetersizliği idi. Bununla ilgili 2-3 yerde yapılan araştırmalar sonrasında en uygun olarak belirlenen lojmanın tahsisi yapılarak bu sorunumuzu çözdük. Adli Tıp Kurumu ve adliye çalışanlarının eğitim görebileceği Eğitim Merkezi ile ilgilide proje ihaleleri yapıldı. Şuanda da ihale süreçlerinin kesinleşmesi bekleniyor. Türkiye'de bu eğitim merkezimiz gibi 17 ilimizde eğitimler verilmekte. Yozgat'ımıza yapılacak eğitim merkezimizin tamamlanmasıyla yılın 9 ayı boyunca burada sürekli eğitim verilecek. Yani ekonomik anlamda da Yozgat'a büyük katkı sağlamış olacak. Ayrıca Adli Tıp Merkezi hizmete açılmasıyla iç Anadolu bölgesine de hitap etmiş olacak.Sivas, Kayseri, Çorum gibi illerde Yozgat'a kurulacak Adli Tıp Merkezimizden faydalanmış olacak."
CİHAN
<< Önceki Haber Başsavcı Yavuz: Yozgat'a kurulacak Adli Tıp Merkezi bölgemize... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER