Basmacı: Denizli'de TOKİ'nin 25 binlik konut projesi yok, milleti kandırdılar


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Melike Basmacı, iktidar milletvekillerinin 1 kasım seçimleri öncesi 4 yılda 25 bin konut yapacaklarını vaat ettiği 'Yüzyılın Projesi ile ilgili TOKİ'nin bir çalışmasının olmadığının resmi yazıyla kendisine bildirildiğini açıkladı.

Eski Ekonomi Bakanı Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin, 1 Kasım seçimleri öncesi Denizli'de vatandaşlara, aylık 250 TL kira ile TOKİ'den çok daha ucuza 25 bin konut yapma vaadinde bulunduğunu hatırlatan Basmacı, Denizli'de 'Yüzyılın projesi' olarak sunulan konut vaadi hakkında, Bilgi Edinme Yasası kapsamında, TOKİ'ye sorduğunu, TOKİ'nin de Denizli'de devam eden rutin projeler dışında başka bir konut projesinin olmadığını açıkladığını belirtti. Sorusuna, TOKİ Başkan Vekili Sami Er'in yazılı olarak cevap verdiğini kaydeden Basmacı, kendisine gönderilen yazıyı basınla paylaştı.

Yazıda Er'in, TOKİ'nin yıllar içerisinde nüfusa endeksli konut yapabileceğini bildirdiğini, bütün illerde olduğu gibi Denizli'de de sosyal ve ekonomik gelişmeye, nüfus artışına ve kentsel yenilemeye paralel olarak, vatandaşların özellikle sosyal konut ihtiyacının karşılanması yönünde çeşitli araştırma ve planlamalar yaparak konut üretildiğini hatırlattığını vurgulayan Basmacı, "Er yazısında, 'Denizli deprem riski yüksek iller arasındadır. Nüfus artışı yüzde 1.5 (2015) civarındadır. İl nüfusunun 2023 yılında bir milyonun üzerinde olacağı (TÜİK 2011), 7 yıl içinde de nüfusun yaklaşık 105 bin daha artacağı öngörülmektedir. Gerek idaremiz uzmanlarının bölgede yaptığı araştırmalar ve gerekse yerel yönetimlerle yapılan istişareler neticesinde özellikle sosyal konut ihtiyacının önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceği düşünülmektedir. İdaremizce ise şimdiye kadar il genelinde 7 bin 399 konut başlatılmış, bunun 5 bin 233 'ü bitirilmiştir' diyor." dedi.

"KONUTLAR İHTİYAÇLAR ÖLÇÜSÜNDE VE İMKÂNLAR DÂHİLİNDE YAPILACAK'

Er'in, Denizli merkez ve ilçelerde arsa ve arazi temini yönünde çalışmaların başlatıldığını, konut maliyetlerini düşürmek için özellikle Maliye hazinesine ait taşınmazlar üzerinde çalışmalar yapıldığını vurguladığını bildiren Basmacı, Er'in şu ifadelerine yer verdi: "Bu çalışmaların bir kısmı bitirilmiş, bir kısmı devam etmektedir. Ayrıca hazine arazilerinin dışında yerel yönetimlerle işbirliği içinde uygun araziler üretilmesi üzerinde durulmaktadır. Arsa ve arazi üretme çalışmaları yıllara sari olarak devam ettirilecektir."

Er'in, başta sosyal konut olmak üzere ilin uzun yıllar ihtiyaç duyacağı konut ve sosyal donatıların yerel yönetimlerle işbirliği içinde planlandığını söylediğini aktaran Basmacı, "Er, 'İdaremiz tarafından da ihtiyaçlar ölçüsünde ve imkânlar dâhilinde her yıl üretilmeye devam edilecektir' ifadelerini kullanmış." şeklinde konuştu.

"MİLLETİ KANDIRDILAR"

TOKİ'nin açıklamasını da değerlendiren Basmacı, "Bir gecede ortaya atılan ve vatandaşların oylarını alabilmek amacıyla söylenen vaatler maalesef kandırmacadan öteye gitmedi. '126 bin kişiyi kaydettik. 250 liraya ev sahibi yapacağız. Arsalar hazır. Tapuları çıktı-çıkıyor' diye Denizlili hemşehrilerimi kandırdılar. Bu günleri hiç düşünmediler. Seçimlerden önce vatandaşa ucuz konut vaadinde bulunanlar hala koltuklarında oturup vatandaşa yalan söylemeye devam ediyorlar. Yalancının mumu çabuk söndü. 25 bin ucuz konut sözü verenler bugün koltuklarında rahat oturabiliyorlar mı acaba?" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Basmacı: Denizli'de TOKİ'nin 25 binlik konut projesi yok,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER