Baskın Oran: Erdoğan'ın bu açıdan da yatacak yeri yok, çok kötü bir son bekliyor kendisini

Baskın Oran: Erdoğan'ın bu açıdan da yatacak yeri yok, çok kötü bir son bekliyor kendisini

(...)

Erdoğan, “Paralel”in yurt dışındaki okullarını kapattırmak için Afrika veya Balkanlarda sürekli turneye çıkmakta (link).

Dünkü hayat arkadaşına böylesi bir kin hiç görülmemiş, o apayrı mesele de, emperyalist müdahalelerle aşağılanmaktan yaka silkmiş eski koloniler nezdinde Türkiye’nin dış imajını rezil ediyor. Türkiye sanıp ‘Kapatın bu okulları’ diye emrettiği ülkelerde sinirlenmeler başlıyor:

Kamerun’dan (link), Orta Afrika Cumhuriyeti’nden (link), Nijerya’dan (link), Güney Afrika Cumhuriyeti’nden (link), Fildişi Sahili’nden (link), Mali’den (link) sonra şimdi de Arnavutluk patlayışa geçti.

ARNAVUT DAMARI

Bende de baba tarafından Arnavutluk var, bilirim, bu adamlar biraz terstir. Erdoğan son olarak, yüzde 30’u Hıristiyan bu ülkeye gidip “dualarla” 5.000 kişilik bir cami temeli attı (link). Cevap, parlamento kürsüsünden geldi. Videoyu seyredip Arnavut milletvekilin konuşmasını bizzat duymalısınız (link). Önce cami için teşekkür ediyor, ondan sonra şöyle patlıyor:

“Bana öyle geldi ki, bu 'hediye'ye takas olarak Türk cumhurbaşkanı bir karşılık talep etti. 'Hediye' karşılık istemez! (…) Türk cumhurbaşkanının terörist dediği bu örgütün Arnavutluk'ta herhangi bir cinayetini görmedik (…) Biz Türk sömürgesi değiliz ve bir 'hediye' karşılığında özgürlükleri ve kendi milli gururumuzu çiğnetemeyiz”.

BEN, ÖĞRENCİMİN NE DEDİĞİNE BAKARIM

Akademik kuşkuculuk icabı şunu hemen diyeyim: Belki de bütün bu tepkilerin gösterilmesi Fethullahçılar tarafından bir biçimde sağlanmıştır. Onun için ihtiyatlı olmak ve üçüncü tarafları dinlemek zorundayım. Özellikle de, sağlamlığını yıllar yılı kontrol ettiklerimi. Böyle bir eski öğrencimden (kesmeyen eski öğrencilerimle ilişkimi ben hiç kesmem) iki gün önce aldığım bir epostayı veriyorum:

“Merhaba Hocam. KE yazınızı beğendim ama maalesef yeni nesil çok uzak bunlara. Nasıl ki 1960 darbesini sadece babamdan duyduğum gibi. Ama yazılarınızdan bazılarını oğluma ve arkadaşlarıma da yollamaktayım.

“Erdoğan, her gittiği Afrika ülkesine okulları kapatın diyor. Google’a girip Afrika Türk okulları yazdığınızda Erdoğan’ın ve ailesinin nasıl da bu okulları sürekli ziyaret ettiklerini görüyorsunuz daha bir yıl öncesine kadar.

(...)

<< Önceki Haber Baskın Oran: Erdoğan'ın bu açıdan da yatacak yeri yok,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER