Başkentgaz: Usulsüz kullanım denetimlerini sıklaştıracağız


Türkiye'de ön ödemeli sayaçların en yaygın kullanıldığı ilk ve tek şehir olan Ankara'ya hizmet veren Başkentgaz, 2016 yılı Ocak ayından itibaren Keçiören ve Yenimahalle ilçelerindeki abonelerden başlayarak ilçe bazında usulsüz kullanımları denetlemeye başlayacaklarını duyurdu.

Başkent Doğal Gaz Dağıtım 'den yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Abonelerimizin doğal gaz kullanımının konforunu yaşamaları için müşteri odaklı hizmet anlayışını benimsemiştir. Bu anlayışla Doğal Gaz Piyasası Müşteri ve Dağıtım Hizmetleri Yönetmeliği'nden kaynaklanan uygulamalar hayata geçirilirken abonelerimizin sıkıntı yaşamaması için çaba gösteriyoruz.
Elektronik sayaçların kartla çalışması ve kiracı değişimlerinde yeni kullanıcıların kendi adlarına doğal gaz kullanım sözleşmesi imzalamadan sayaç kartını teslim alarak gaz kullanımına devam etmeleri kullanıcılar için çeşitli sorunlar yaratmaktadır. Sözleşmesiz doğal gaz kullanımı hem doğal gaz piyasası mevzuatına aykırılık oluşturmakta hem de kullanımdan kaynaklanan borçların ilk abone üzerinden takip edilmesi nedeniyle ilgisi olmayan kişilerin mağduriyetine yol açabilmektedir."

Doğal gaz kullanım sözleşmesi olmaksızın, başkası adına olan sözleşme üzerinden gaz kullanımının mevzuat gereği 'usulsüz kullanım' olarak nitelendirildiğine dikkat çeken açıklamada, "Doğal Gaz Piyasası Müşteri ve Dağıtım Hizmetleri Yönetmeliği'nin 53. maddesinde hangi hallerin usulsüz doğal gaz kullanımı sayılacağının düzenlendiğine vurgu yapıldı. Açıklamada, düzenlemede müşterinin 'kendi adına sözleşme yapmadan daha önce aynı adresteki müşteri adına doğal gaz kullanmasının usulsüz kullanım hallerinden biri olarak sayılarak usulsüzlük işlemiyle müşterinin doğal gazının kesileceğinin belirtildiği hatırlatıldı.

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş, 2016 yılının Ocak ayından itibaren Keçiören ve Yenimahalle ilçelerindeki abonelerden başlayarak ilçe bazında usulsüz kullanımları denetlemeye başlayacağına işaret edilen açıklama, şöyle devam etti:
"Kullanıcılarımızın mağdur olmamaları için başkası adına gaz kullanıyorlar ise kendi adlarına abonelik yaptırmaları konusunda ilgilerini ve hassasiyetlerini rica ederiz. Abonelik işlemleri için ev sahiplerinin kimlik ve tapu fotokopisi, kiracı olanların ise kimlik ve kira sözleşmesi ile birlikte müracaat etmeleri yeterli olacaktır. Ankaralılara sürekli, güvenli ve kaliteli doğal gaz hizmeti sunmayı hedefleyen şirketimiz, kendi lehlerine olan bu uygulamaya müşterilerimizin de anlayış göstererek gerekli katkıyı yapacaklarına inanmaktadır."
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER