Başkentgaz: Kartlı sayaçlara ödenen 300 dolar güvence bedeli değil abone ücreti


Başkent Doğal Gaz Dağıtım (Başkentgaz), özelleştirme öncesinde kullanılmaya başlanan elektronik/kartlı sayaçlar için ödenen 300 doların, güvence bedeli değil 'abone ücreti' olduğunu bildirdi.

Güvence bedelinin dağıtım şirketinin parası değil, ödemelerini düzenli yapan abonelere olan borcu olduğuna dikkat çeken Başkent Doğal Gaz Dağıtım yönetimi, abone bağlantı bedeli ile güvence bedeli kavramlarının karıştırılması üzerine yazılı açıklama yaptı.
Abonelerinin doğal gaz kullanımının konforunu yaşamaları için müşteri odaklı hizmet anlayışını benimsediğine vurgu yapan şirketin açıklaması şöyle:

"Özellikle kış aylarında yaşanan sayaç sorunlarını sona erdirmek üzere başlattığımız kampanya ile ilgili haberinizde yaşanan abone bağlantı bedeli ile güvence bedeli kavramlarının karıştırılmasına ilişkin açıklama yapma gereği doğmuştur. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki özelleştirme öncesinde kullanılmaya başlanan elektronik/kartlı sayaçlar için ödenen 300 dolar, güvence bedeli değildir. 7 Mayıs 1996 tarihinde alınan encümen kararı ile 300 dolarlık bedelin 'abone ücreti' olarak alınması ve bu abonelik bedelinin her ne şekilde olursa olsun iade edilmemesi şeklinde karar alınmıştır. 2001 yılı sonunda kanunla kurulan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun doğalgaz piyasası mevzuatına 2002 yılında giren 'abone bağlantı bedeli' kavramı ile aynı olan bu bedelin iadesi mümkün değildir. Yeni abonelerden her yıl EPDK tarafından belirlenen abone bağlantı bedeli Türkiye'deki bütün dağıtım şirketleri tarafından alınmakta ve iadesi söz konusu olmamaktadır. Abone bağlantı bedeli ile güvence bedeli aynı bedelmiş gibi gösterilmesi yanlıştır. Tüketim bedelinin ödenmemesi riskine karşılık olarak Türkiye'deki bütün dağıtım şirketleri abonelerden EPDK tarafından her yıl belirlenen güvence bedeli alınmaktadır. Güvence bedeli dağıtım şirketinin parası değil, ödemelerini düzenli yapan abonelere olan borcudur. Gaz kullanım sözleşmesinin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde enflasyon ile güncellendikten sonra abonelere iade edilmektedir. Şirketimiz tarafından başlatılan mekanik sayaca geçiş kampanyası abonelerimize sayaç değişimini zorunlu kılmamaktadır. Söz konusu bedel, sayaç bedeli değil güvence bedelidir." CİHAN
<< Önceki Haber Başkentgaz: Kartlı sayaçlara ödenen 300 dolar güvence... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER