Başkan Sözlü, Seyhan ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi

Başkan Sözlü, Seyhan ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan ilçesi muhtarlarıyla bir araya geldi.

Başkan Sözlü, hem kırsalda hem de şehir merkezinde yoğun çalıştıklarını kaydederek, belediye bünyesinde yeni oluşturulan Muhtarlar Daire Başkanlığı sayesinde iletişim ve diyaloğun artacağını, böylece vatandaşın sorunlarının daha kolay çözüleceğini söyledi.

Seyhan Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Sözlü, uzun dönemde Adana'yı sel baskınlarından daha az etkilenen bir şehir haline getireceklerini ve kentsel dönüşümde, yeni bir sistemin başlangıcını yapmak için çalışmaların hız kazandığını açıkladı.

Muhtarların demokratik kültürde halkın temsilciliği açısından ilk basamaktaki seçilmişler olduğunu belirten Başkan Sözlü, şunları kaydetti: "Muhtarlarımız demokrasinin önemli sembol ifadeleridir. Bir yerde yapılmamış yol, verilmemiş hizmet varsa, mahalleli hesabını ilk önce muhtardan soruyor. Demokratik kültürde halkımız muhtardan problemleri çözmesini bekliyor. Bu noktada sizleri tabii ki anlıyoruz. İnşallah bundan sonra iletişim eksikliğini, yeni kurduğumuz Muhtarlar Daire Başkanlığı'yla gidereceğiz ve taleplerinizi değerlendirmede daha avantajlı olacağız."

Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Başkan Sözlü, şu ifadeleri kullandı: "Kentsel dönüşümde sadece Şehircilik Bakanlığı ile çalışarak değil, imar uygulamasını kedimizin yaptığı alanlarda da faaliyet göstereceğiz. Seyhan'da, Alparslan Türkeş Bulvarı'yla Türkmenbaşı Bulvarı arasında, İstasyonla Kıyı Boyu arasında Genel Sekreterimiz şu anda çalışıyor. Yine Baraj Yolu, Kasım Gülek Bulvarı, Sular Bölgesi'ne kadar olan alanda arkadaşlarımız faaliyette. Geçmiş dönemde yaptığımız, Şehircilik Bakanlığı ile yürüttüğümüz Sinanpaşa gibi, Fatih mahallesi gibi, Göl mahallesi gibi yerlerde olduğundan farklı olarak doğrudan vatandaşla, işi yapacak olanı bir araya getireceğiz. Hak sahibi kendisi anlaşarak el sıkacak. Biz de vatandaşımızın hakkını koruyacağız. Bunu yaparken şehrin hakkını da korumaya yönelik çalışmalarımızı yerine getireceğiz."

Seyhan ilçesi muhtarları daha sonra söz alarak mahallelerindeki sorunlarla ilgili görüş belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Sözlü, Seyhan ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER