Başkan Sözen: ASAT altyapıdaki zafiyetini başkalarını suçlayarak örtemez


Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'nün(ASAT) her yağmur yağışı sonrası kendilerinden kaynaklanan zafiyetlerini kapatmak için suçu belediyelerine yüklemelerini kabul edilemez bulduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Sözen, ASAT'ın geçtiğimiz günlerde ilçede meydana gelen sağanak yağışında bazı yerlerin tıkanmasında sorumluğu Manavgat Belediyesi'ne atmasına tepki gösterdi. 30 Mart Mahalli Seçimleri sonrası yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile birlikte tüm altyapı işlerinin sorumluluğunun ASAT'a ait olduğunu belirten Sözen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Manavgat'ın köyden mahalle olan yerlerine 'Antalya'ya iyi gelecek' levhalarını asmakla altyapı sorunun giderilemeyeceğini kaydetti.

Yasada Antalya Büyükşehir ve Manavgat Belediyesi'nin yapacağı hizmetlerin net ve açık olduğunu belirten Sözen, ASAT'ın kendi zafiyetlerini örtbas etmek için suçu belediyelerine atmaya kabul edilemez bulduklarını, altyapı hizmetlerinde sorumluluğun kendilerinde olduklarının bilinci ile açıklama yapmalarının doğru olacağının altını çizdi. Sözen, "Manavgat Belediyesi'ni temsil noktasında 2050 mesai arkadaşımı zan altında bırakacak sözleri asla kabul edilemez buluyoruz. Bu arkadaşlarımız mesai mefhumu gözetmeden çoğu zaman yasaya rağmen halkımı mağdur olmaması için uhdelerinde olmayan noktalarda da hizmet veriyor. Büyükşehirin bir çalışma programı yok. İşler kara dürme gidiyor. Aşağı Pazarcı Mahallesi Fevzi Paşa Caddesinde çalışma yapacağız Büyükşehir Belediyesi aylardır altyapı çalışmaları için bir çalışma yapmadı. Ekip göndermedi. Koskoca bir yaz geçti. Bir çalışma yapılmadı. Lögar kapakları dahil hiç bir temizlik çalışması yapılmadı. Manavgat'ta altyapı hizmetleri ASAT'a aittir. Zaafiyetlerini, suçu başkalarına atarak kapatamazlar. Birileri altyapıdaki zaafiyetleri kapatmak için birilerinin ağzıyla konuşuyor." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Sözen: ASAT altyapıdaki zafiyetini başkalarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER