Başkan Akay: Buz hokeyi'nde değişim ve yenilenme dönemini başlattık


Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, borç batağında devraldıkları federasyonu bir yıl içinde düzlüğe çıkardıklarını belirterek, üzerinde çalıştıkları kalıcı projeler ile değişim ve yenilenme dönemini başlattıklarını söyledi.

Göreve gelmelerinin üzerinden geçen bir yılı bir basın açıklaması ile değerlendiren Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Akay, "Hem mali, hem de sportif açıdan kulüplerimiz iki yıldır büyük sıkıntı içindeydi." diyerek, şu ifadelere yer verdi:

"Maçları yöneten hakemlerimiz, spor kulüplerimiz ve federasyon personelimiz hak ettikleri ücretleri, tedarikçilerin büyük bölümü ise verdikleri hizmetin bedelini alamıyorlardı. Ama, nasıl oluyorsa oluyor, önceki yönetime yakın bazı tedarikçilere alacakları düzenli olarak daha federasyon kasasına girmeden ödeniyordu. Bu, kabul edilemez durumu, eşitsizliği ortadan kaldırdık."

Kulüplerin bu karmaşık ve tartışmalı ortamda Buz Hokeyini yaşatmak için türlü mücadeleler verdiğini anlatan Başkan Akay, "Bunun farkındayız. Hepsine müteşekkirim. Tüm kulüplerimize, yöneticilerimize, sporcularımıza, hakemlerimize, bu spora emeği geçen herkese minnettarım." ifadesini kullandı.

Kasasında nakit para kalmayan federasyonun ayrıca bir buçuk milyon liraya yakın borçlanmasının izah edilemez olduğuna da dikkat çeken Prof. Akay, "Göreve gelir gelmez alacaklıların güvenini kazanmaya çalışırken, ilk iş olarak borçları ödemeye başladık. Aynı zamanda da sportif faaliyetlerin devamlılığını sağladık." diye konuştu.

"LİGLERİ OYNANABİLİR HALE GETİRDİK, MİLLİ TAKIMLARIMIZ DÜNYA ARENASINA ÇIKTI"

Takım sayısı ikiye kadar düşen Erkekler Süper Lig'in dört takımla oynanmasını sağladıklarını ifade eden Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akay, bir taraftan ligleri başarıyla gerçekleştirirken, diğer taraftan da milli takımların başarılı hazırlık kamplarını organize ettiklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Kadınlar ve 18 Yaş Altı Milli Takımlarımız, dünya şampiyonalarında kendi gruplarında büyük başarı göstererek şampiyon oldular ve 2016 yılında bir üst grupta ülkemizi temsil etmeye hak kazandılar. Erkek Milli takımımız ise, yaşanan son saniye talihsizliğiyle şampiyonluğu kıl payı kaçırdı ama, tüm otoritelerin takdirini kazandı."

Başkan Akay, bu sezon minik ve yıldız liglerine rekor başvuru yapıldığına dikkat çekerek, bunun altında yatan nedenin de milli takımların alt yapısı için büyük önem taşıyan ve ülkenin pekçok yerinde hayata geçirdikleri 'Buz Hokeyi Okulları Projesi' yanında bu spora olan ilginin artırılması için ücretsiz gerçekleştirdikleri farklı projeler olduğunu iddia etti.

"TÜRK BUZ HOKEYİ TARİHİNİN EN ÖNEMLİ TEŞVİK ÇALIŞMASINI HAZIRLADIK"

Kulüplerin zorluklarla dolu ekonomik sorunlarının çözümünü bu sporun sorunlarına yönelik getirmek istedikleri çözümler ile birleştirerek hedefe yönelik bir teşvik çalışması hazırladıklarını açıklayan Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

"Ülkemizde buz hokeyinin ulaşması gereken yapıyı oluşturmak hedefimize yönelik olarak kulüplerimizin ihtiyacı olan ekonomik destekleri sağlayacak projeler üretiyoruz. Bunlardan en önemlisi 'kalıcı seyirci projesi'. Salonlarımızı dolduracak seyircilerimize seviyesi giderek artan, heyecan dolu ve seyir zevki doruğa ulaşacak mücadeleler izletmek yanında daha iyi zaman geçirmelerini sağlayarak kalıcı bir taraftar kitlesi yaratabilmenin yolunu açacak çalışmaları yapmaktayız.

Bu çalışmaların sonucunda hem alt yapımıza önemli katılımların sağlanmasını, hem de medyayı daha iyi kullanarak daha çok kişiye ulaşmayı ve böylece sporumuzu en üst düzeye çıkartmayı çok önemsemekteyiz. Bu yolda teşvik programımıza da katılarak yanımızda yer alacak spor kulüplerinin emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacaklarını belirtmek istiyorum."

"BUZ HOKEYİ'NDE DEĞİŞİM VE YENİLENME DÖNEMİ"

Bu dönemde değişim ve yenilenmeye imza atarak hem liglerde hem de uluslararası arenalarda daha büyük başarılar peşinde koşacaklarını da anlatan Akay, açıklamalarını şöyle tamamladı.

"2016'da iki dünya şampiyonası organizasyonuna daha ev sahipliği yapacağız. Biri 29 Şubat – 6 Mart 2016 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek IIHF Dünya Kadınlar Buz Hokeyi Şampiyonası diğeri, 31 Mart – 9 Nisan 2016 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek IIHF Dünya Erkekler Buz Hokeyi Şampiyonası.

Bu çok önemli şampiyonalar öncesinde yoğun bir hazırlık sürecine girdik. İstanbul ve Ankara'da gerçekleşecek şampiyonalarda güzel bir ev sahipliği yaparak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Türkiye Buz Hokeyi camiası bu özel karşılaşmalar öncesinde her zaman olduğu gibi yine kenetlenecek ve milli takımlarımız en iyi sonuçlara ulaşarak tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başaracak."
CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Akay: Buz hokeyi'nde değişim ve yenilenme dönemini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER