Başkan adayı Trump'a sürpriz destek!

ABD Başkan adayları arasındaki düella kızışıyor. İkinci düello öncesinde Donald Trump'ın 10 yıl önceki konuşma kaydının Amerikan basınınca sızdırılması dengeleri altüst etmişti. Yapılacak üçüncü düelloya Trump sürpriz bir isimle katılacağını açıkladı!

Donald Trump’ın kaseti ortalığı karıştırdı

Kenya asıllı ABD'li Demokrat Başkan Barack Obama'nın kardeşi Malik Obama, temmuzda hayatı boyunca desteklediği Demokrat Parti'nin uygulamalarının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını ve bundan sonra Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ı destekleyeceğini ifade etmişti. Malik Obama, bu maksatla bu gece canlı yayında düzenlenecek olan üçüncü ve son başkanlık münazarasına Trump'ın davetlisi olarak katılmak üzere Kenya'da yaşadığı Kogelo köyünden kalkarak ABD'ye gitti.

'TRUMP, ABD'Yİ YENİDEN BÜYÜK BİR ÜLKE YAPABİLİR'

?Kenya doğumlu bir Müslüman olan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Malik Obama, New York Post gazetesine yaptığı açıklamada, 'Münazaraya katılmak için saatleri sayıyorum. Çok heyecanlı olacak. Trump, ABD'yi yeniden 'büyük' bir ülke yapabilir. Ona gönülden inanıyorum. Çünkü o da gönülden konuşuyor" dedi.

'CİNSEL TACİZ VAKALARINA İNANMIYORUM'

Trump ile ilgili son haftalarda çıkan cinsel taciz iddialarına da inanmadığını ifade eden Malik Obama, "Bu iddialara hiç katılmıyorum. Eğer gerçekse neden daha önce ortaya çıkmadılar. Neden son haftaları bekliyorlar. Trump bu iddialarda bulunan 3 kadını geçen haftaki ikinci münazaraya da çağırmıştı" ifadelerini kullandı. 

'BEYAZ SARAY'DA BEKLEDİĞİM KARŞILAMAYI GÖREMEDİM'

58 yaşındaki Malik Obama, Demokrat Parti ve Başkan Obama'nın 8 yıllık iç ve dış politikalarının ise ABD'yi bir çıkmaza sürüklediğini söyledi. Ortadoğu'daki durum nedeniyle dünyanın pek çok ülkesinde insanların öldürüldüğünü söyleyen Obama, bunda ABD'nin son yıllardaki politikasının payının yadsınamayacak ölçüde olduğunu söyledi. Malik Obama, kardeşi Barack Obama'yı en son 2015 yılında Kenya'ya yaptığı başkanlık ziyareti sırasında gördüğünü, lkendisinin bunun ardından Beyaz Saray'a yaptığı iade-i ziyarette ise çok ilgisiz ve soğuk karşılandığını da söyleyerek kardeşinden beklediği sıcak karşılmayı da göremediğini aktardı.

Üçüncü ve son başkanlık münazarası bu gece Las Vegas'daki Nevada Üniversitesi'nden canlı yayınlanacak. Başkanlık seçimi ise 8 Kasım'da düzenlenecek.




<< Önceki Haber Başkan adayı Trump'a sürpriz destek! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER