Basın Konseyi: Kanunsuz baskınlar yapılamaz

Basın Konseyi, TOMA ve helikopterle Zaman gazetesine gözdağı verilmesine tepki gösterdi. Konsey, "Zaman gazetesine gece yarısında yapılan baskın, korkutma, yıldırma, gözdağı verme amaçlıdır. Bu durumu kabul etmek olanaksızdır." açıklamasında bulundu.

Basın Konseyi: Kanunsuz baskınlar yapılamaz

Konseyden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Zaman gazetesine gece yarısında yapılan baskın, korkutma, yıldırma, gözdağı verme amaçlıdır. Bu durumu kabul etmek olanaksızdır. Bir gazetenin arama izni olmadan polislerce baskına uğraması, halkın haber alma hakkını engellediği gibi, aramaların gece yapılması da düşündürücüdür.

Mahkemenin arama izni, yer-kişi-zaman ve içerik olarak sınırlı olmasına rağmen, kararı uygulayan birimler; kararın içeriğine uymayıp, Feza Matbaacılık dışındaki Zaman ve Today's Zaman gazeteleri ile Aksiyon dergisini de aramışlar, yazı işlerinde çalışan gazetecilerin işlerini engellemişlerdir.

Ayrıca kararın içeriği 3 adet 'Özgür Bugün' nüshasının bulunmasıyla sınırlı iken; kararı uygulayan birimler, kararın kapsamı dışında Zaman grubunda adeta 'suç delili' ararcasına hareket etmişlerdir. Bu apaçık sansürleme girişimidir.

Basın Konseyi olarak; gazetecilerin özgürce haber yapmasını, arama kararı verilirken ve uygulanırken, yasalar çerçevesinde hareket edilmesini talep ediyoruz."(CİHAN)
<< Önceki Haber Basın Konseyi: Kanunsuz baskınlar yapılamaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER