Başbakan'ın o sözlerine AKP'den sansür

Başbakan Yıldırım’ın "Acil servise kız bakmak için yuva kurmak için gidiliyor" açıklaması AKP’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılmazken, yine partinin sitesinden yayınlanan konuşma metninden de çıkarıldı. Yıldırım’ın sağlık alanındaki sözlerine, grup toplantısında yaptığı konuşmaya ilişkin haberde hiç değinilmedi.

Binali Yıldırım'ın "acil servis" açıklaması şoke etti

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım, vatandaşların “artık acil servislere sadece tedavi için değil, çocuklarını evlendirmek için de gittiklerini” iddia etti. TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan Yıldırım, “Acil servislere bayramda vatandaşlar gidiyorlarmış. Ne için gidiyorlarmış biliyor musunuz? Tedavi olmaya değil, kız bakmaya gidiyorlarmış.” dedi. Bir anda sosyal medyada gündem olan Binali Yıldırım’ın bu sözleri, kendi partisinin sitesinde ise sansür yedi. Yıldırım’ın bu sözleri AK Parti’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılmazken, yine partinin sitesinden yayınlanan konuşma metninden de çıkarıldı. Yıldırım’ın sağlık alanındaki sözlerine, grup toplantısında yaptığı konuşmaya ilişkin haberde hiç değinilmedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında sağlık politikası alanında yapılan çalışmaları anlatırken ilginç bir örnek vermişti. Yıldırım, “AK Parti döneminde devlet hastaneleri millet hastaneleri halinde geldi. Vatandaş devlete hastanede hizmete doktora kavuştu. Dün bir arkadaşımız söyledi, çok ilgimi çekti. Acil servislere bayramda vatandaşlar gidiyorlarmış. Ne için gidiyorlarmış biliyor musunuz? Tedavi olmaya değil, kız bakmaya gidiyorlarmış. Birisi söyledi şaşırdım. Evlendirmek için oğlunu kızını artık gidip o kadar hastaneler şirin hale geldi ki, gidip orada dostluklar kuruluyor, yuvalar kurulmak için ziyaretler yapılıyor. Demek ki acil servis sadece tedavi etmiyor, yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu.” diye konuşmuştu.

Yıldırım’ın bu sözleri bir anda sosyal medyanın gündemine düştü. Ancak AK Parti’nin resmi sitesinde Yıldırım’ın bu sözlerine, konuşmasına ilişkin haberde yer verilmedi.

Partinin internet sitesinde Genel Başkan’dan adlı bölümün altında “Başbakan Yıldırım, TBMM grup toplantısında konuştu” şeklinde haber yayınlandı. Ancak bu haberin metninde, Binali Yıldırım’ın sağlık alanında söyledikleri sözlere hiç yer verilmedi. AK Parti’nin Twitter ve Facebook gibi resmi hesaplarından yapılan paylaşımlarda ise sağlık alanındaki çalışmalardan bahsedilirken, Yıldırım’ın bu dikkat çeken sözlerine yine yer verilmedi.

MUHABİR AJANS
<< Önceki Haber Başbakan'ın o sözlerine AKP'den sansür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER