Bangladeş Başbakanı'nın danışmanından Türk okullarına büyük övgü!

Bangladeş Başbakanı'nın Uluslararası İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Gowher Rizvi, Türk yetkililerden daha fazla Türk okulu açma talebinde bulundu.

Bangladeş Başbakanı'nın danışmanından Türk okullarına büyük övgü!

Bangladeş’te eğitim ve öğretim hayatına devam eden Uluslararası Ümit Türk Okulları Ramazanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor. Velilerinin, öğretmenlerinin ve devlet yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen geleneksel İftar programına Başbakanın özel danışmanının ifadeleri damgasını vurdu.
 
"Buraya arkadaşlar beni başbakanın danışmanı sıfatıyla davet ettiler ama bunları bir tarafa birikip her zaman okulunuzun bir hayranı ve destekçisi olduğumu belirterek sözlerime başlamak istiyorum" diyen Prof. Dr. Gowher Rizvi bey, sözlerine söyle devam etti: "Bangladeş ve Türkiye çok uzun yıllara dayanan tarihi dostlukları olan iki ülke olup, bu dostluk çok güzel neticeleri de beraberinde getirdi. Ama bana, bu dostluğun en önemli neticesi ve Türk halkının bu dostluğa en büyük katkısının ne olduğunu soracak olursanız, hiç tereddüt etmeden bunun Uluslararası Ümit okullarının varlığı olduğunu ifade etmek isterim. Bangladeş halkına sunduğunuz hizmetler, gençliğin eğitiminde aldığınız rollerin de farkında olarak basta siz genel müdür beyefendi olmak üzere  ekibinizi yürekten selamlıyorum ve milli eğitim bakanımızın da ifade ettiği gibi daha çok okul, daha çok hizmet her zaman ülkemiz için hayırlı olacaktır görüşündeyim. Benim simdi  sizlere teşekkür ettiğim gibi, sizin okullarınızda bulunan, mezun olan öğrencilerde sizlere ortaya koyacakları gayretlerle, basarileriyle, topluma  ve dünyaya katkılarıyla teşekkürlerini sunacaklardır.
 
Prof. Dr. Gowher Rizvi, ülkenin yetiştirdiği, tarihçi, akademisyen kimliğiyle uluslararası alanda tanınan bir sima. Birçok İngiliz ve Amerikan üniversitesinde ders veren Rizvi, Oxford ve Harvard gibi üniversitelerde uzun yıllar çalıştı. 2009 yılından itibaren de başbakanın uluslarası ilişkiler danışmanlığı ve özel temsilciliği görevini yürütüyor.
 
Programa katılan eski milli eğitim bakanı da konuşmasında birkaç defa Türkiye yi ziyaret ettiğini, bu ziyaretlerinin bir defasında Ramazan ayına denk geldiğini ve Tr de ramazanın güzelliklerine  şahit olduğunu ve bu güzelliklerin okul vasıtasıyla Bangladeş e taşınmasından son derece memnuniyet duyduğunu ifade ettiler. Yeni okullar ve şubeler açma talebeni dillendiren Eski milli eğitim bakanı, bunun toplumun eğitime olan ihtiyacıyla irtibatlandırdı.
 
İftar programına Başbakanın Uluslararası İlişkiler danışmanı ve eski mille eğitim bakanıyla birlikte, ülkede tanınan birçok simada iştirak et. Bangladeş İhracat İşletme İdaresi başkanı, Türkiye fahri konsolosu, Bangladeş merkez bankası başkan yardımcısı, birçok askeri yetkili ve eğitim camiasının tanınan isimleri  de teşrif ettiler.
<< Önceki Haber Bangladeş Başbakanı'nın danışmanından Türk okullarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER