Yıldırım'dan komik cevap: Oğullarım kendi işini yapıyor

ABD ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım "ABD ile vize işlemlerinin sınırlı da olsa başlamış olması olumlu bir adım. Vazgeçemeyeceğimiz şey ülkemizin ve milletimizin hassasiyetidir. Güvence vermek hukuk devleti ilkelerine uymaz" dedi. Binali Yıldırım oğullarının ortaya çıkan off-shore hesaplarıyla ilgili de 'onlar kendi işini yapıyor' diye konuştu

SHABER3.COM

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

PYD, YPG ve IŞİD ile mücadele konusunda aramızdaki sorunların açıklıkla 2 müttefikin hukukuna uygun bir şekilde ele almayı hedefliyoruz. Ziyaret öncesi ABD ile Türkiye arasında askıya alınan vize işlemlerinin sınırlı da olsa yeniden başlaması önemlidir. Ziyaretimizin, ülkemizin ABD ile ilişkilerinin bulunduğu düzeyden daha ileri düzeye taşınmasına vesile olmasını ümit ediyorum. Bütün bunları yaparken tabii ki vazgeçemeyeceğimiz şey ülkemizin hassasiyetleridir. Bu hassasiyetlere muhataplarımızın da gereken hassasiyeti göstereceğini ümit ediyoruz. Türkiye-ABD ilişkilerinin zaman zaman dalgalanma geçirmesi geçmiş yıllarda da olmuştur.
ABD Büyükelçiliği'nin yaptığı açıklama üzerine Türk Büyükelçiliği de karşı açıklama yapmıştır. Açık ve seçik herhangi bir yoruma gerek olmayacak şekilde izah edilmiştir. İki ülke arasında bazı yargılama ve tutuklama işlemleri var. Her iki ülke de hukuk devleti. Hukuk devleti kurallarına göre işlem ifa edilmektedir. ABD'ye güvence vermek onlardan güvence istemek gibi bir müzakere hukuk devleti ilkelerine uymaz. Bazı nedenlerle tutuklanmış olan vatandaşlarımızla ilgili endişelerimizin de giderilmesini istiyoruz. Bunlar diplomatik kanallarda görüşülüyor. Bu ziyaretin amaçlarından biri de bu konuları açıklığa koymak, makul bir yol bulabilmektir. 

OĞULLARININ OFF-SHORE HESAPLARI: ONLAR KENDİ İŞİNİ YAPIYOR

Bu arada dünyanın konuştuğu Paradise Papers adıyla ortaya çıkan off-shore hesaplarında kendi oğullarının vergi kaçırma amaçlı şirketlerinin bulunduğu ve yüksek faizle paralarını bu hesaplarda tuttuğuna dair Binali Yıldırım'dan net bir açıklama gelmedi. 

Yıldırım şöyle dedi: Dün, bugün bir gazete şahsım ve ailem hakkında Offshore şirketleri var, yerli değil, milli değil gibi bir haber yapıyor. Vatandaşlarımızın gerçeği öğrenmesinde fayda var. Ben gemi inşa yüksek mühendisiyim, hayatım boyunca denizcilikle uğraştım. Siyasete başlayınca da işlerimi evlatlarıma bıraktım. En küçüğü 33, en büyüğü 40 yaşında. Onlar kendi işini ben kendi işimi yapıyorum. Siyasete başlarken çocuklarıma benim bir tavsiyem oldu. Devletle hiçbir zaman iş yapmayacaksınız. Yakınına bile yaklaşmayacaksınız, devletin bankalarından hiçbir kaynak kullanmayacaksınız" açıklamasında bulundu.

<< Önceki Haber Yıldırım'dan komik cevap: Oğullarım kendi işini yapıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER