Başbakan Yıldırım kararsız

Başbakan Binali Yıldırım 5 Mart pazar günü Sinop dönüşü uçakta Sabah gazetesine konuşmuş ve "Bence kimse kararsız değil. Kararları var ama paylaşmıyorlar" demişti. KKTC dönüşü ise yine uçakta gazetecilere konuştu ve bu defa 'Kararsızlar yüzde 10'un üzerinde' ifadelerini kullandı.

SHABER3.COM

5 günde ne değişti?

Başbakan Binali Yıldırım, KKTC dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. O sorulardan biri referandumla ilgili son durumdu. Yıldırım'a 'Kararsızlar azaldı mı?' diye soruldu. Oysa Başbakan daha 5 gün önce Sinop dönüşü "Bence kimse kararsız değil. Kararları var ama paylaşmıyorlar" demişti. Ancak belli ki soruyu soranların bir bildiği vardı. Yıldırım aynı soruya bu defa 'Kararsızlar yüzde 10'un üzerinde' diye cevap verdi:

"Kararsızların şu anda ne seviyede olduğunu doğrusu bilmiyorum ama hâlâ yüzde 10’un üzerinde olduğunu düşünüyorum. Yani kararsızların önümüzdeki birkaç hafta içinde, yeterli süre var, karar verecek noktaya geleceklerini tahmin ediyorum"

Peki Yıldırım neden bir haftada çark etti? O sorunun cevabı da Erdoğan'ın Pakistan dönüşü uçakta yaptığı açıklamada gizli. 2 Mart günü Erdoğan 'ciddi sayıda kararsızlar var' açıklaması yapmıştı:

"Ciddi sayılabilecek kararsız bir kesim var. Hayır'ın gideceği yer Kandil, hayır eşittir çukurdur. Temeli sağlam bir sistemle nice Erdoğan'lar çıkar."

Belli ki Yıldırım'a biri unuttuğu, Erdoğan'ın o açıklamasını hatırlatmış ve Başbakan da kararszlar konusundaki kararını değiştirmiş. 


<< Önceki Haber Başbakan Yıldırım kararsız Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER