Başbakan Solberg: İlmi yetersizlikten dolayı birçok kişi iş hayatından uzak


İsviçre'nin Davos kasabasında yapılan Dünya Ekonomik Forumu'na katılan (WEF) Başbakan Erna Solberg, ülkedeki işsizlik orarnına dair bazı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erna Solberg, hükümet olarak okuma -yazma yetersizliğinden dolayı iş hayatına katılamayan yetişkinlere yardım eli uzatacaklarını belirtti. Bu meselede bazı önemli tedbirler alacaklarına işaret eden başbakan,ilmi yetersizlikten dolayı birçok kişinin iş hayatına uzak olduğunu hatırlattı.

"Bu tür kişileri iş hayatına kazandırma konusunda büyük bir inanca sahibiz."ifadelerini kullanan Solberg, ancak bu tedbirlerin herhangi bir işsizlik krizine karşı olmadığının altını çizdi. Ülkede bir işsizlik yaşandığını,ancak bu oranın düşük olduğunu savundu.Erna Solberg, 'bir kriz var' diye yüksek sesle bağırmaya dair herhangi bir nedenin olmadığını açıkladı.Ancak başbakan, ülke genelinde işsizliğin var olup olmadığına ilişkin herhangi bir net açıklama yapmaktan kaçındı.

Anamuhalalefet İşçi Partisi (Ap) Başkanı Jonas Gahr Støre, Solberg'in aksine ülke genelinde işsizliğin var olduğuna dikkat çekti. "Erna'ya katılmıyorum." diyen Støre, hükümetin milyar kronu (bu meselede) yanlış yönde kullandığını iddia etti. Birçok işsiz gencin varlığından bahseden anamuhalefet başkanı, bu durumun başbakanı endişelendirmemesinin kendsini huzursuz ettiğine parmak bastı. Jonas Gahr Støre şöyle devam etti: "İşlerini kaybeden,işsiz gezen ve ülkeye yeni gelenlerin iş hayatına atılmaları kosununda yeni düşüncelere ve güçlü bir hamleye ihtiyaç var. Hükümet, düşük maaş alan grupları engelleme ve bunların büyümemesine izin vermeme konusunda daha aktif olmalı."

Norveç İşçi-Sosyal Refah Kurumu (NAV) 2015 Aralık işsizlik kayıdı verilerine göre ülke genelinde 80 bin 846 kişi işsiz. Eylül ayında ise 129 bin kişi, kuruma herhangi bir kayıttta bulunmamış. Rakamın,1993 ekonomik krizinden sonraki en yüksek oran olduğu kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Solberg: İlmi yetersizlikten dolayı birçok... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER