Başbakan Davutoğlu: Fezlekeler konusunda bütün partiler birleşmeli


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin fezlekelerinin Meclis'e gönderilmesi konusunda bütün partilerin birleşmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Ankara'da açıklamalarda bulundu. İran'a yapacağı ziyaret hakkında bilgi veren Davutoğlu, ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

'HDP eş genel başkanlarının da aralarında bulunduğu 5 HDP milletvekili ile ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik fezleke Başbakanlığa gönderildi. Bundan sonra AK Parti olarak nasıl bir yol izleyeceksiniz?' sorusuna Davutoğlu, "Bu rutin bir işlemdir. Dosyalar olgunlaştığında Adalet Bakanlığı, Başbakanlığa gönderir. Biz de Meclis'e göndeririz. Millet bu derece yaralayan terör olaylarının olduğu dönemde teröre açık destek veren, terör örgütünü kutsayan bir tutumu da toplumumuzun ve bizim vicdanımızın kabul etmesi mümkün değil. Meclis'te bulunmak bir sorumluluktur. Gereken adımı en doğru zamanda atma konusunda da tereddüt göstermeyiz." şeklinde cevap verdi.

'Fezlekelerin işleme alınması konusunda diğer partilerden destek bekleyecek misiniz? Yoksa AK Parti olarak tek başına mı adım atacak mısınız?' sorusu üzerine ise Davutoğlu şunları söyledi: "Doğru gördüğümüz hususları tek başımıza sürdürürüz. Ama burada olması gereken bütün partilerin bu konuda birleşmesi. Bu milletvekillerinin kendi partileri içinde de mutlaka eleştirilmesi ve bir değerlendirilmeye tabi tutulması gerektiğini düşünüyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu: Fezlekeler konusunda bütün partiler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER