'Başbakan askere kendi yavrularını yollasın'


Şırnak'ın Silopi ilçesinde uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu şehit edilen Özel Hareket Polisi Savaş Akyol, memleketi Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde toprağa verildi. Şehit teyzesi, "Hani açılımdı, nerede bu açılım, nerede bu devlet, nerede bu hükumet, vatanımız böyle mi savunulacak. Daha çok analar ağlar. Kahrolsun PKK. Başbakan askere kendi yavrularını yollasın nerede fakirler var onların çocuklarını yolluyorlar. Bizim ocağımız yandı, başka ocaklar yanmasın, başka analar ağlamasın." diye ağıtlar yaktı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu 3 arkadaşıyla birlikte şehit düşen Özel Hareket Polisi Savaş Akyol(22), memleketi Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Akyol'un ailesi, yakınları ve çok sayıda kalabalık şehidin amcasının evine akın etti.

Şefaatli Devlet Hastanesi morgundan alınan Şehit Akyol'un cenazesi, İnceçayır Mahallesi Kelebek Sokak'taki amcası Cahit Akyol'un evine getirildi. Şehidin kız kardeşi Semanur Akyol, şehit ağabeyinin üniforması giyerek ağabeyini selamladı. Şehidin teyzeleri ise "Başbakan askere kendi yavrularını yollasın nerede fakirler var onların çocuklarını yolluyorlar. Bizim ocağımız yandı, başka ocaklar yanmasın, başka analar ağlamasın." diye ağıtlar yaktı.

Helallik alınmasının ardından Şehit Savaş Akyol'un cenazesi, tören için Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü. Burada düzenlenen törende şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından oğlunun tabutuna sarılan anne Gülsever Akyol, "Biz seni damatlığınla görecektik. Al bayraklı tabutta görmeyi istemiyorduk" diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin resmi nikahı yaptığı ve 10 gün sonra düğün yaparak dünya evine gireceği nişanlısı Fatma Nur Akyol, tören alanına sedyeyle getirildi. Gözyaşlarına hakim olamayan ve fenalaşan Akyol'a sağlıklı ekipleri müdahale etti.
Şehidin kız kardeşi Semanur Akyol da törene özel harekat polis üniforması giyerek katıldı.

Şehidin cenazesi Yeşilyurt Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Törene, şehidin yakınları ve akrabalarının yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, milletvekilleri, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve vatandaşlar katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Başbakan askere kendi yavrularını yollasın' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER