Başarı Üniversitesi, akademik yıl açılışı buruk bir törenle yapıldı

Başarı Üniversitesi, akademik yıl açılışı buruk bir törenle yapıldı

Samsun Canik Başarı Üniversitesi, 2015-2016 akademik yıl açılış töreni Ankara'da meydana gelen terör olayı nedeniyle buruk bir şekilde yapıldı. Kürsüye çıkarak terörü lanetleyen MHP Milletvekili Hüseyin Edis, siyasetten soğumayı kast ederek "5 ayda pes etme noktasına geldik" dedi.

Üniversite kampüsünde bulunan Fehmi Yıldız Kültür Merkezi'nde yapılan akademik yıl açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Müzik dinletisi ve sinevizyon gösterimleri terör olayları nedeniyle yapmadığı törende açılış konuşmasını yapan Canik Başarı Üniversitesi Prof. Dr. Yunus Bekdemir, "Öncelikle ülkemiz başkentinde iki gün önce yaşanan elim olayda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar, tedavi görenlere de acil şifalar diliyorum. Son günlerde yoğunlaşan terör olaylarında şehit olan güvenlik görevlilerimize, hayatını kaybeden tüm insanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Gerekçesi ne olursa olsun her türlü terörü ve bu tür saldırıları gerçekleştirenleri kınıyor; içeride ve dışarıda ülkemizin geleceğine, barışına kastedenlere fırsat verilmemesini diliyorum. 2012 yılında 4 fakülte 7 bölümde 373 öğrenciyle eğitim hayatına başlayan üniversitemiz de 4 yıl içerisinde öğrenci sayımız yüzde 300 artarak 2100'e ulaşmıştır. Bu öğrencilerimizden 70'i fen bilimleri ve sosyal bilimler enstitüsünde mastır ve doktora eğitimi devam etmektedir. Bugün ise üniversitemiz de toplam 13 bölümdeki lisans programlarında ve 7 lisansüstü programda da mastır ve doktora eğitimi devam etmektedir." diye konuştu.

"SİYASETİ BIRAKIN SİYASETÇİLER YAPSIN"

Başarı Üniversitesi'nin başarılarının artarak devam etmesi dileğinde bulunan MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, şöyle konuştu: "Ben siyasetçi değilim, siyasete bu sene girdim. Siyaset yapmak çok zormuş gerçekten bugüne kadar yapanları da ben takdir ediyorum bugüne kadar dayandıkları için. Çünkü 5 ayda pes etme noktasına geldik. Biz çok zor dönemlerde okuduk 12 Eylül'den önce okuyan insanlardan biriyim. Bunun ne demek olduğunu iyi biliyorum. Bizim Çanakkale'de sonrasında da 12 Eylül'de ülkemizi Avrupa standartlarına getirecek gençlerimizi iç savaş niteliğindeki terörde kaybettik. Önce Suruç'ta, son olarak Ankara'da gencecik insanlar öldü. Tabi ki bir de görevi başında şehit olan asker ve polislerimiz var bu arada onlar unutuldu. Hepsine Allah'tan rahmet geride kalanlara acil şifalar diliyorum. Ankara'da barış istemek için gidenler öldü. Dün de biz 12 Eylül'de o gün komünist dediğimiz onların da bize faşist dediği arkadaşlarımızla daha sonra 57. hükümette hepimiz kardeş olduk. Bir de baktık ki hepimiz bu ülkenin geleceğinin iyi olması için çalışıyormuşuz. Dolayısıyla gençlere sesleniyorum tek bir amacınız olsun okumak. Siyaseti bırakın siyasetçiler yapsın. Üniversite girişinde bir yazı gördüm 'Başarılı gençler insanlığın kazancıdır' diye gerçekten bir üniversitenin bundan daha güzel bir sloganı olamaz."

"NE OLUR SADECE DİPLOMAYI ALMAKLA KALMAYIN"

Sanayi tesislerinin bulunduğu bölgede 15 yıl belediye başkanlığı yaptığını ve üniversite ile sanayinin iş birliği içerisinde olması için elinden geleni yaptığını kaydeden CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ise şunları kaydetti: "Bizler geçmişte sizin yerlerinizde otururken büyük başarılara imza atamadık ama yeni yeni Aziz Sancar'lar çıktığında seviniyoruz. Dilerdim ki bu yıl 50 tane önümüzdeki yıl 150 tane Aziz Sancar'larımız çıksın. Çünkü buna tüm ülkelerden daha fazla bizim ihtiyacımız var. Biz üniversite ile sanayi işbirliğini geçmiş yıllarda başaramamış bir ülkeyiz. Biz siyasetçilerin bundan sonra ki hedefimizi öğrenci ve akademisyenlerimizin önlerini açıp bu fırsatı onlara tanımak olmalı. Bizde sizin olduğunuz yerlerden geçtik. Sobamızda odun yok tu, karnımız aç, ayakkabılarımız delik ve aynı zamanda can korkusu yaşayarak okuduk. Elbette ki bu şartlarda okumak çok büyük başarıları da beraberinde getirmez. Yalnız şu da bir gerçek ki azmin önünde hiçbir şey duramaz. Değerli kardeşlerim bu ülkenin yarınları sizlere bakıyor. Bu ülkenin geleceği sizin azim ve enerjinizde ne olur sadece diplomayı almakla, yüksek lisans yapmakla da kalmayın. İlim nerede olursa olsun ona ulaşmaya çalışın."

Konuşmaların ardından Milletvekilleri ve Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından öğretim üyelerine "Bilim Teşvik Ödülü" verildi. Tören Prof. Dr. Galip Akay'ın yeni akademik yılın ilk dersini vermesiyle sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Başarı Üniversitesi, akademik yıl açılışı buruk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER