Bartın polisi öğrenciler derste iken kolej ve dershane bastı


Bartın'da bazı eğitim kurumlarına, öğrenciler ders işlerken Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM) Şube polisleri eşliğinde baskınlar yapıldı. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli arama kararı gerekçesiyle Bartın'da FEM Dershanesi, Anafen Dershanesi, Fatih Koleji ve 4 öğrenci yurduna eş zamanlı polis baskını yapıldı. Baskın yapılan eğitim kurumlarına öğrenci velileri ve basın mensupları alınmadı.

FEM Dershanesi Müdürü İsa Şahin, Türkiye birincileri ve Bartın Şampiyonları yetiştiren dershanelerine polis baskını yapılmasına tepki gösterdi. Şahin, polisin, öğrencilerin derste olduğu bir sırada baskın yapmasına bir anlam veremediğini vurguladı.

Matematik Öğretmeni Aziz Türkyılmaz da "Şu anda öğrencilerime ders anlatmam lazımken şimdi nelerle uğraşıyoruz. Tek derdimiz vatana, millete hayırlı nesiller yetiştirmektir. Eğitim yuvasına KOM Şubeden gelmişler, neyi kaçırıyoruz anlamadım" ifadelerini kullandı.

FATİH KOLEJİNE VELİLER SOKULMADI

Fatih Kolejini de basan polisler içeriye velileri sokmadı. Öğrencisiyle birlikte okula gelen bir veli, okula alınmamasına tepki gösterdi. Bir veli ve bir vatandaş olarak eğitim kurumlarına yapılan polis baskınlarından dolayı utanç duyduğunu ifade eden veli, "Bizim öğrencilerimiz, çocuklarımız vatan evladı olacak. Okula öğrencimiz velisiyle birlikte alınmıyor. Okula velisiyle giremeyen çocuğumun psikolojisini kim anlayabilir? Bu, çocuk üzerinde nasıl bir yıkımdır, bu yarının geleceğidir. Yazıktır, günahtır. Nasıl bir ülkede yaşadığımızın farkında mıyız bilmiyorum. Bir vatandaş olarak utanç duymamız lazım. Herkesin tüm Türkiye olarak tüm vatandaşların buna tepki göstermesi lazım." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Bartın polisi öğrenciler derste iken kolej ve dershane bastı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER