Baro Başkanı Taştan: AYM yasağı iptal ettiği için dershaneler devam edebilir


Gümüşhane-Bayburt Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, Anayasa Mahkemesi'nin dershanelere yasak getiren yasayı iptal ettiği için dershanelerin işlevlerine devam edebileceğini söyledi. Yüksek mahkemenin kararının aksine hareket eden bürokratların suç işlediğinin altını çizen Taştan, "Bürokratlar siyasetçilere değil, hukukçulara danışarak hareket etmelidir. Yasalara aykırı hareket edenler birgün mutlaka yargılanırlar." dedi.

Gümüşhane Özel Eğitim A.Ş yönetim kurulu ve Fetih Medotları çalışanları, Gümüşhane-Bayburt Barosu Başkanı İsmail Taştan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Pak Eğitim-İş Sendikası temsilcisi Erol Aygün de hazır bulundu. Baro Başkanı Taştan, burada yaptığı açıklamada, hukuk sisteminde mevcut yasalar, yönetmenlikler ve uygulamaların kanuna aykırı olamayacağını vurguladı. Anayasa'ya aykırı olan yasalar ve yönetmenliklerin iptale tabi olduğunu anlatan Taştan, "İptal usulleri yasalarımızda belirtilmiştir. Dershanelerin kapatılmasına dönük çıkan yasayla ilgili de Anayasa'ya aykırılık iddiasıyla Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştur. Anayasa Mahkemesi de oy çoğunluğu ile mevcut yasanın iptali yönünde karar vermiştir. Ve bu karar doğru bir karardır." değerlendirmesini yaptı.

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu olarak baştan beri dershanelerin yasa ile kapatılamayacağını anlatmaya çalıştıklarını hatırlatan Taştan, sözlerine şöyle devam etti: "Nihai olarak Anayasa Mahkemesi bu yasayı iptal etmiştir. Dolayısıyla dershaneler bu yasa çıkmadan önce ne ise kaldığı yerden devam edecektir. Doğru uygulama budur. Bu tüm anayasa aykırı yasalar için geçerli olan da budur."

Bazı bürokratların kraldan fazla kralcı kesilerek, anayasayı çiğner şekilde hareket ettiklerini gördüklerini dile getiren Taştan, bunun suç olduğuna dikkat çekti. Taştan, bugün olmazsa bile bir gün hukuk doğru düzgün uygulamaya başladığında yasaya aykırı hareket eden bürokratların mutlaka yargılanacağı uyarısında bulundu. Bürokratların siyasetçilere değil, hukukçulara danışarak hareket etmesi gerektiğini söyleyen Taştan, "Geçici durumlarda belki kişilerin yargılanması gecikebilir ama adalet birgün mutlaka tecelli edecektir. Yasalara aykırı hareket edenler mutlaka yargılanırlar. Bence bürokratlar daha dikkatli hareket etmelidirler. Hukukçulara danışarak hareket etmelidir, siyasetçilere danışarak değil. Aksi halde yasaları çiğnemiş olurlar." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Baro Başkanı Taştan: AYM yasağı iptal ettiği için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER