Baransu: Balyoz darbe planıydı, Erdoğan hakkında yakalama kararı vardı!

Taraf Gazetesi'nin eski gazeteci ve yöneticilerinin yargılandığı davanın 8. duruşmasında Gazeteci Mehmet Baransu mahkemede savunma yaptı. Baransu, "Ben gördüğümü yazarım. Balyoz sapına kadar darbe planıydı. Recep Tayyip Erdoğan hakkında yakalama kararı vardı, yalan değil." ifadelerini kullandı.

SHABER3.COM

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Taraf gazetesinin eski gazeteci ve yöneticilerinin yargılandığı davanın 8. duruşmasında 38 aydır tutuklu yargılanan Gazeteci Mehmet Baransu bugün hakim karşısına çıktı. Haberleri cemaatin verdiğine ilişkin iddialara dikkat çeken Mehmet Baransu, "Ben 23 yılımı bu mesleğe verdim, ben gazeteciyim. Karşıma geçip gazeteciliği öğretiyorlar." dedi. 

Gazetecinin bir haber yapıyor olmasının ihbar anlamına geldiğini belirten Baransu, "Savcı re'sen soruşturma yapar. Ben gazeteciyim, görünen gerçeği yazarım." dedi.

Davada darbe iddiasıyla tutuklu yargılanan Gazeteci Mehmet Baransu, gazetecilik hayatına ilişkin detaylara dair bilgiler verdi. Baransu, "Ben gördüğümü yazarım. Balyoz sapına kadar darbe planıydı. Recep Tayyip Erdoğan hakkında yakalama kararı vardı, yalan değil." ifadeleriyle kendini savundu.


Mersin’de hükümeti yıkmaya teşebbüs iddiasıyla yargılandığını kaydeden Mehmet Baransu, sebebinin de GDO'lu pirinç haberini yapmasının delil olarak gösterildiğini anlattı.

Mehmet Baransu'nun Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasından satır başları şöyle;

- Balyoz belgelerinin daha önce Recep Tayyip Erdoğan tarafından görüldüğünü iddia ediyor.

- Ben kamu adına iş yapıyorum. Yasa bana bunu emrediyor. Ben sizi de denetlemekle yükümlüyüm. Bunun için bana basın kartı veriyorlar.

- Ben gördüğümü yazarım. Balyoz sapına kadar darbe planıydı. Recep Tayyip Erdoğan hakkında yakalama kararı vardı, yalan değil.
<< Önceki Haber Baransu: Balyoz darbe planıydı, Erdoğan hakkında yakalama... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER