Bankacılardan Kılıçdaroğlu’na vaat telefonu

Kredi kartı batağına saplanan 5 milyon kişi, CHP?liderinin ‘faizleri silme’ sözüyle 8 Haziran’ı bekliyor. Kılıçdaroğlu’nu arayan bankalar, “Tahsilat yapamıyoruz” diye sitem etti.

Bankacılardan Kılıçdaroğlu’na vaat telefonu

Genel seçime sayılı günler kala CHP’nin “Kredi kartı borçlarının yüzde 80’inin silineceğine” ilişkin vaadinin tüketiciler üzerinde bir hayli etkili olduğu anlaşıldı. Türkiye’nin önde gelen bankalarının avukatları CHP Genel Merkezi’ni arayarak, bu vaat nedeniyle banka müşterilerinin borç ödemelerini seçim sonrasına ertelediğini bildirdi.

‘TAHSİLAT?YAPAMIYORUZ’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Taraf’a yaptığı konuya ilişkin açıklamasında AKP tarafından “kaynak” tartışması ile eleştirilen ekonomik vaatlerin seçmende karşılık bulduğunu söyledi. Hatta geçtiğimiz günlerde bazı banka avukatlarının CHP genel merkezini arayarak, “Sizin yüzünüzden tahsilat yapamıyoruz” siteminde bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bankaların avukatları, kredi kartı borçlarının yüzde 80’inin silineceğine yönelik vaadimiz nedeniyle, tüketicilerin borçlarını ödemediğini söylediler. Seçmen, ilk kez iktidar yerine muhalefetin vaatlerini yapılabilir olduğunu inanıyor. Bu da, aynı zamanda CHP’nin iktidara aday partinin olduğunun da göstergesidir” dedi.

BORCUN YÜZDE 80’İ SİLİNECEK

CHP’nin, 7 Haziran seçimleri için hazırladığı en önemli vaatleri arasında yer alan kredi kartı borçlarının yüzde 80’nin silinmesine yönelik projeden, yaklaşık 5 milyon tüketicinin yararlanması öngörülüyor. Bu çerçevede, bankaların varlık yönetim şirketleri ile yaptığı anlaşmanın bir benzeri tüketiciler ile yapacak. Hükümet ise burada arabulucu olacak. Ve kamuya da hiçbir maliyet getirilmeyecek. Bu yöntemle bankalar, faizler nedeniyle tahsil edilemeyen alacaklarının önemli kısmının da kasalarına girmesini sağlayacak. Bunun dışında taahhüt hapislerine yönelik de düzenleme yapılacak. Halen 1 milyon 220 bin kişi zamanında borcunu ödemediği için taahhütte bulundu. Bunun 550 bini taahhüt ihlalinden üç ay hapis cezası adı. 89 bin vatandaş ise hapse girdi ve çıktı. 500 bine yakın vatandaş ise hapse girmek için sırada bekliyor. CHP’nin yapacağı düzenleme ile, 500 bin kişi hapse girmekten kurtulacak.
<< Önceki Haber Bankacılardan Kılıçdaroğlu’na vaat telefonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER