Bangladeş'te, 161 bin fare öldüren çiftçiye 250 dolar para ödülü


Bangladeş'te ekibi ile birlikte bir yıl içinde 160 binden fazla fare öldüren çiftçiye 'Ulusal Fare Avcısı Şampiyonu' ünvanı verildi. Ülkede, tahıllara zarar veren fareleri öldürme kampanyası düzenleniyor. Kampanya çerçevesinde ekibi ile birlikte 161 bin 220 fare öldüren 55 yaşındaki çiftçi Abdul Khalik Mirbohor'a şampiyon ünvanının yanı sıra, 250 dolar para ödülü düzenlenen bir törende takdim edildi.

Bitkileri Koruma Birimi Başkanı Ebul Kelam Azad medyaya verdiği demeçte, Mirbohor'un kendilerine fare öldürme tutkunluğu olduğunu ve onun tahıllara zarar veren fareleri öldürmekten aldığı zevki, hiçbir şeyden almadığını söylediğini aktardı.

Çevresindekiler tarafından 'Fareli Köyün Kavalcısı' olarak adladırılan Mirbohor ise 20 yıldır fare öldürdüğünü ve bundan zevk aldığını söylerken, tahıllara zarar vermenin yanında hastalık yayan farelerin ülkenin ve halkın düşmanı olduğunu ifade ediyor.

Bangladeş Tarım Bakanlığı'nın tahminlerine göre her yıl 1,5 ila 2 milyon ton gıdanın kemirgenler tarafından zarara uğratıldığı belirtiliyor.

Öte yandan, Bangladeşli yetkililer son 12 ayda çiftçiler tarafından 13 milyon kemirgenin öldürülerek 25 milyon ton gıdanın korunduğunu kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Bangladeş'te, 161 bin fare öldüren çiftçiye 250 dolar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER