Balkan ülkelerine ceviz fidanı ihracatı

Balkan ülkelerine ceviz fidanı ihracatı

Balıkesir Bandırma İlçesi Sahil Yenice mahallesinden Balkan ülkelerine ceviz fidanı ihracatı gerçekleştiriliyor.

Sahil Yenice Köyü Muhtarı Nuri Varlık, mahallerinde yılda yaklaşık olarak 4,5 milyon adet ceviz fidanı üretiminin yapıldığını bunun 1 milyon 300 bin adedinin Bulgaristan, Gürcistan, Ukrayna, Moldova, Azerbaycan, Kıbrıs ve Kırgızistan'a ihraç edilirken geriye kalan 3 milyon 200 bin adedinin ise ülke içinde satışının yapıldığını söyledi.

Mahallerinin en önemli gelirinin balıkçılık, hayvancılık ve ceviz fidanı yetiştiriciliği olduğunu dile getiren Varlık, son yıllarda yurt içi ve dışından yoğun talepler almaları üzerine mahalle sakinlerinin tamamının ceviz fidanı yetiştiriciliğine yöneldiğini açıkladı.

Yaklaşık 3 bin dekar alan üzerinde ceviz fidanı yetiştiriciliğinin yapıldığını kaydeden Muhtar, ceviz fidanlarının adet fiyatlarının 10 ila 18 lira arasında değiştiğini ifade etti.

Ceviz fidanı yetiştiriciliğinin kasım ayında başlayıp nisan ayında sona erdiğini dile getiren Nuri Varlık, bu aylar arasında Bandırma merkez ve değişik yerleşim yerlerinden 400 yakın kişinin ceviz fidanı üretiminde çalıştıklarını açıkladı.

Varlık, bayan işçilere günde 50 erkek işçilere ise 100 TL günlük yevmiye ödendiğini sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Balkan ülkelerine ceviz fidanı ihracatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER