Balıkesir Cihan-Sen'den birlik ve beraberlik mesajı


Cihan Sendikaları (Cihan-Sen) Konfederasyonu Balıkesir İl Temsilcisi Türker Gökşin, ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini belirterek, "Terör kimden kime hangi maksatla gelirse gelsin hiçbir şekilde tasvip edilemez." dedi.

10 Ekim Cumartesi günü Ankara'nın göbeğinde gerçekleştirilen terör saldırısının bir kere daha yürekleri dağladığını belirten Cihan-Sen Konfederasyonu Balıkesir İl Temsilcisi Gökşin, "Kan akıtmanın, can almanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde yurdun dört bir yanından farklı siyasi sendikal ideolojik tercihlere sahip, farklı etnik kimliklere mensup, ama hepsi kardeş kavgaları yerine barışın gelmesini, anlamsız kavgalarda akan kanın durmasını isteyen kadın erkek, yaşlı genç on binlerce vatandaşımızın demokratik haklarını kullanarak katıldığı 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi' kirli ellerin hain planlarına hizmet etmek üzere patlatılan bombalarla kana bulandı. Onlarca vatandaşımız hayatını kaybederken, 80 milyonun yüreğine ateş düştü." dedi.

Saldırının birlik ve beraberlik içinde huzurlu bir hayat sürmek isteyen milyonlara yapıldığını ifade eden Gökşin, "Bu saldırı cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak isteyenlere, 'Bu ülke hepimizin ve hepimizi ilgilendiren kararlar alınırken ben de varım' diyenlere yapılmıştır. Birbirimiz gibi olmak, düşünmek ve inanmak zorunda olmadığımızı bilip tüm farklılıklarımızın zenginlik olduğuna inanlara yapılmıştır. Hep birlikte yolculuk yaptığımız bu gemi batarsa hep birlikte batacağımıza inanarak, 'Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz' diyenlere, 'Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım' diyen ve bu hürriyeti yaşamak olarak benimseyen aziz milletimizin her bir ferdine karşı yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

Benzer acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Cihan-Sen Konfederasyonu Balıkesir İl Temsilcisi Türker Gökşin, şöyle devam etti: "Cennet vatanın dört bir yanında asker, polis ve sivil vatandaşlarımızın şahsında barış ve kardeşliğimizi hedef alan kanlı terör saldırılarını, faillerini, gizli açık, doğrudan dolaylı destekçilerini kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan (cc) rahmet, milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimiz yüksek ferasetiyle, birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek söylem ve eylemlere fırsat vermeyeceği gibi kin ve nefret söylemleriyle halkımızı kutuplaştırmaya çalışanlara gerekli cevapları demokratik ortamlarda ve hukuk çerçevesinde verecektir. Allah milletimize ve insanlığa benzer acıları bir daha yaşatmasın." CİHAN
<< Önceki Haber Balıkesir Cihan-Sen'den birlik ve beraberlik mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER