Bakanlıktan itiraf: Okul kantinlerinde çocukların sağlığı tehdit altında

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul kantinlerinin özel şirketlere devredilmesiyle öğrencilerin sağlığını tehlikeye sokabilecek gıdaların satıldığını itiraf etti. Satışa uygun olmayan ürünlerin toplatılmasını isteyen MEB, denetimlerin sıklaştırılması talimatı verdi.

SHABER3.COM



Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre işletmesi ihale yoluyla özel şirketlere devredilen bazı okul kantinlerinde satılan ürünlerle çocukların sağlığının tehdit altında olduğu ortaya çıktı.

Okul kantinlerinde satılan ürünlere ilişkin şikayetleri değerlendiren MEB, genelge ile yasaklanan ve satışı uygun olmayan ürünlerin bulundurulduğunu saptadı. MEB Teftiş Kurulu Daire Başkanlığı tarafından yapılan incelemelerin ardından il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, “Bütün resmi ve özel okulların kantinlerinde denetim yapılmalı” dendi.

MEB, denetimlerden geçemeyen kantinlerin, gıda güvenilirliği, hijyen, depolama, servis ve satış gibi konularda ve 80 ayrı başlıkta ‘uygun’, ‘uygun değil’ değerlendirmesine tabi tutulmasını istedi. Bakanlık, Okul Sağlığı Bilim Kurulu kararları doğrultusunda satışı uygun bulunmayan gıdaların tespiti durumunda ise derhal yasal işlem başlatılması talimatını verdi. Okul kantinlerini denetleyecek komisyonlar için kantin, kafeterya, büfe ve çay ocağı işletmelerinin kontrol ve denetimine ilişkin uygulama kılavuzu hazırlayan Bakanlık, kantinlerin her eğitim öğretim yılında en az bir kere hazırlanan kılavuza göre denetleneceğini de açıkladı.
<< Önceki Haber Bakanlıktan itiraf: Okul kantinlerinde çocukların sağlığı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER