Bakandı otobüs şoförü oldu, Başbakanı yolcu olarak taşıdı

Otobüs şoförü olan eski bakanının yolcusu da ülkenin Başbakanı Mark Rutte oldu

SHABER3.COM

BASRİ DOĞAN, AMSTERDAM

Hollanda'da Rutte hükümetinde savcılık yaptığı  döneminde cezaevindeki bir uyuşturucu kaçakçısı ile para aklama konusunda anlaştığının ortaya çıkması üzerine istifa edip, otobüs şoförü olan Devlet Eski  Bakanı Fred Teeven'in yolcusu Başbakan Rutte oldu.

Başbakan Mark Rutte, Hoofddorp şehrinden Amsterdam Schiphol Havalimanı arasındaki yolculuğunu eski kabine arkadaşı, otobüs şoförü ve eski devlet bakanı Fred Teeven'in aracında yolculuk yaptı.

2010 yılında güvenlik ve adaletten sorumlu devlet bakanlığına atanan Teeven, adının karıştığı para aklama skandalının ortaya çıkması üzerine, Mart 2015'de Adalet Bakanı Ivo Opstelten ile birlikte görevinden istifa etmişti.

RUTTE: GERÇEKTEN HARİKA BİR DURUM

Güvenlik ve Adalet Bakanlığı Sekreter Yardımcısı görevinin ardından, radikal bir kariyer geçişinden sonra Haarlem'de ve çevresinde son bir aydır otobüs şoförü olarak görev yapıyor.
Haftada 1,5 gün otobüs şoförlüğü yapan Fred Teeven evde boş duracağına otobüs şoförü olmak için haftada 30 saat iş başı yaptığını söylüyor. Rutin otobüs şoförlüğü yaparken yolcularından biri bir zamanlar koalisyon hükümetinde birlikte çalıştığı Başbakan Mark Rutte oldu. Başbakan Rutte ile Teeven ile samimi bir yolculuk yaptığını söyledi. Rutte "Fred Teeven haftada 1,5 gün otobüs şoförlüğü yapacağını söylemişti. Şimdi duydum haftada 30 saat çalışıyormuş. Gerçekten harika bir durum, kendisini kutladım ve biraz konuşma fırsatı buldum" dedi.

FRED TEEVEN NEDEN İSTİFA ETMİŞTİ ?

Teeveen'in, 2001 yılında yılında savcılık yaptığı dönemde uyuşturucu kaçakçısı Cees Helman ile vereceği bilgi karşısında para aklama konusunda anlaştığı ortaya çıkmıştı. Anlaşmaya göre, Güvenlik ve Adalet Bakanlığı'na 750 bin gulden (340 bin euro) ödemesi karşılığında, Helman'ın Lüksemburg bankalarında bulunan 4 milyon 750 bin gulden (2 milyon 133 bin euro) tutarındaki parası kendisine vermişti. Teeven ve Cees Helman para transferinin vergi dairesinden gizli tutulması konusunda da anlaşmışlar. Hollanda Televizyonu'nun yıllar sonda bu anlaşmanın belgesini yayınlaması Hollanda siyasetinde yoğun tartışma oluşturmuştu.

Hollanda Temsilciler Meclisi'nde muhalefetin eleştirileri üzerine hem Teeeven hem Adalet Bakanı Opstelten istifa etmişti. Daha sonra göreve gelen bakan Aard van der Steur de, Teeven soruşturması İle ilgili olarak meclise yeterli bilgi vermediği yönündeki eleştiriler üzerine görevinden ayrılmıştı. Hollandalı eski bakan Fred Teeven, daha sonra toplu taşıma şirketi Connexxion'da otobüs şoförü olarak göreve başlamıştı.


<< Önceki Haber Bakandı otobüs şoförü oldu, Başbakanı yolcu olarak... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER