Bakan Yıldız Çanakkale'de termik santrallerin devam etmesini istedi

Bakan Yıldız Çanakkale'de termik santrallerin devam etmesini istedi

Çanakkale'de bir termik santralin ünite açılışına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu tür santrallerin Çanakkale Boğazı bölgesinde devam etmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de üretilen elektriğin yüzde 5.6 'sını sağlayan İÇDAŞ Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım A.Ş., Çanakkale Biga'daki İÇDAŞ Süper Kritik Bekirli Termik Santrali'nin ikinci ünitesini törenle açtı. Açılış törenine Bakan Yıldız'la birlikte Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti milletvekilleri İsmail Kaşdemir ve Mehmet Daniş de katıldı. Açılışın evsahipliğini ise İÇDAŞ Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Aslan, Ayhan Aslan, Naci Aslan ve Yılmaz Aslan yaptı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Yıldız, "Kömür santrallerinin bu bölgede devam etmesi lazım. Ben bu manada hizmet için emeklerini esirgemeyen başta özel sektör olmak üzere, buradaki vatandaşlarımızın enerji sektörü ile alakalı vermiş oldukları desteklerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü Türkiye bir önceki yıl 7 bin megavat, geçen yıl da 5 bin 500 megavatlık bir enerji kurulu gücü ekledi. Bunun ne anlama geldiğini çok iyi bilir, enerji sektöründe bulunanlar. Bugün burada 600 megavatı aşkın yeni bir üniteyi devreye alıyoruz. Bunun tam 12 katını önceki yıl devreye aldık, hem de birçok kaynaklar açısından devreye aldık. Türkiye'de ilk enerji santrali, mütevazi bir rakamla 1902 yılında kuruldu. Sene 2002, 31 bin 800 megavat kurulu gücü vardı, Türkiye'nin ilk 100 yıl içerisinde. Yalnızca mukayese etmek açısında söylüyorum. Türkiye büyüyor, Türkiye ilerliyor ve Türkiye gelişiyor. Bütün bunlarla beraber son 12 yılda AK Parti hükümetleri ile beraber yaptığımız yatırımın miktarı 39 bin megavat civarında. İlk 100 yıldakinden daha fazlasını son 12 yılda yaptık. Türkiye'nin ilerlemesi, Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi ile alakalı çok çarpıcı rakamlar var." dedi.

'TÜRKİYE'NİN KALKINMASINA İTİRAZ EDENLER VAR'

Enerji yatırımlarına karşı çıkanların Türkiye'nin kalkınmasına da karşı çıktığını belirten Bakan Yıldız, "Hangi enerji kaynağından olursa olsun, nükleer patlıyor, kömür isi paslı, rüzgarlar kuşları öldürüyor, güneş tarım tarlalarımızı mahvediyor, doğalgaz zaten ithal, jeotermal yer altını etkiliyor; değerli kardeşlerim, hangi enerji kaynağı olursa olsun yapılan itirazın bence enerji kaynağından daha ziyade, Türkiye'nin kalkınmasına yapılan itiraz olduğunu bilmeniz lazım. Türkiye'nin kalkınmasına itiraz edenler var. Onlar tuzu kurular. Yumurta küfesi bizim sırtımızda. Biz gece gündüz demeden, yaş yağmur demeden, sıcak soğuk demeden, hep beraber gayret edeceğiz." şeklinde konuştu.

İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım A.Ş. çatısı altında yer alan İÇDAŞ Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım A.Ş.'nin Süper Kritik Bekirli Termik Santrali'nin 618 MW'lık ikinci ünitesinin devreye alınması ile birlikte toplam kurulu gücü 1.236 MW 'a ulaştı. CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Yıldız Çanakkale'de termik santrallerin devam etmesini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER