Bakan Topçu, Hristiyanları Noel'de Türkiye'ye davet etti

Bakan Topçu, Hristiyanları Noel'de Türkiye'ye davet etti

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, bütün dünyadaki Hristiyanları Noel tatilini geçirmek üzere Türkiye'ye davet etti. Dünya genelindeki Hristiyanlara ülkelerinde Türkiye aleyhine yazılanlara, çizilenlere, siyasetçilerinin söylediklerine itibar etmemeleri çağrısında bulunan Bakan Topçu, Türkiye'nin her ilinin kendi ülkelerindeki iller kadar güvenli ve güzel olduğunu kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ürgüp ilçesinde yapımı tamamlanan iki okul ile Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik mekanlarında gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir'e geldi.

ABDULLAH ÇATLI'NIN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Bakan Topçu ilk olarak 1970'li yıllardan beri tanıdığını belirttiği Abdullah Çatlı'nın Kaldırım Mezarlığı'nda bulunan mezarını ziyaret etti ve dua etti.

Dua sonrası mezardan ayrılırken ise Abdullah Çatlı'nın mezarını ziyaretini 'vefa' kelimesi ile açıklayan Yalçın Topçu, "Kabir ziyareti dinimizin ve vefanın bir gereğidir. Abdullah Çatlı, 70'li yıllarda tanıştığımız bir insandı." dedi. Daha sonrasında Abdullah Çatlı'nın annesi Remziye Çatlı'nın Nevşehir merkezde bulunan evini ziyaret eden Topçu, buradan Nevşehir Valiliği'ne geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı, Nevşehir ziyaretinin asıl nedenlerini Ürgüp ilçesinde bulunan iki okulun açılışı ve Nevşehir'in sahip olduğu önemli kültür ve turizm varlıklarında incelemeler yapmak olduğunu söyledi.

HRİSTİYANLARA NOEL TATİLİ DAVETİ

Bütün dünyadaki Hristiyanları Noel tatilini geçirmek için Türkiye'ye davet eden Bakan Topçu, "Hristiyan dünyasındaki Hristiyanlara sesleniyorum. Sizin ülkelerinizde siyaseten çok şeyler söylenebilir. Hükümetleriniz Türkiye ile ilgili siyasi kaygılarından ötürü bazı menfi şeyler söyleyebilir. Siz sakın bunlara kulak asmayın. Şunu sizlere söylüyorum. Türkiye'nin bütün illeri en az sizin illeriniz kadar güvenli ve güzeldir. Nevşehir'de bunlardan birisidir. Sizi bu Noel arifesinde Noel'inizi Türkiye'de, Nevşehir'de geçirmeye, burada inanç değerlerinizle ilgili ziyaretler yapmaya davet ediyorum. Buraya gelince göreceksiniz ki, Türk Milleti'nin misafirperverliği sizi çok mutlu edecek. Onun için bütün dünyadaki Hristiyanları Noel için Nevşehir'e ve ülkemizin diğer illerine davet ediyorum. Gayet rahat olsunlar. Ülkelerindeki yazılanlara, çizilenlere, siyasetçilerinin söylediklerine itibar etmesinler. Türkiye'nin her ili kendi ülkelerindeki iller kadar güvenli ve güzeldir."
CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Topçu, Hristiyanları Noel'de Türkiye'ye davet etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER