Bakan Soylu: Çocuklarıma en büyük mirasım Erdoğan'ın mücadele arkadaşı olmam


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, çocuklarına bırakabileceği en büyük mirasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mücadele arkadaşı olması olduğunu söyledi. Muhalefet milletvekillerin Soylu'ya zamanında Erdoğan'ı eleştiren sözler söylediğini hatırlatması üzerine "Onları söyleyenler siyaset mezarlığında. Bak, ben buradayım" diye cevap verdi.

TBMM Genel Kurulu'nda Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının maddeler üzerindeki görüşmelere başlandı. Oturumun soru cevap bölümünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile muhalefet milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Soylu'nun "Biz, 2001 yılında emekli maaşlarını ödeyebilmek için IMF'den 500 milyon dolar para isteyen bir ülkeydik" demesi üzerine CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın, "Siz mi ödediniz onları? O dönem siz DYP'nin Genel Başkanıydınız" sözleri sinirlerin gerilmesine neden oldu. Kendisinin Nokta dergisine hiçbir zaman mülakat vermediğini söylemesi ve "Siyasi hafızam çok yanıltmaz beni" ifadeleri üzerine MHP'li Baki Şimşek "Geçmişte hükûmetle ilgili neler söylediğinizi biliyoruz Sayın Bakan. Hatırına gelsin bunlar da. Hatırla! Hafızanı zorlamanı istiyoruz. Tayyip Erdoğan'a neler dediğini hatırla" çıkışında bulundu. Bakan Soylu bunun üzerine "Sevgili dostlar, onları söyleyenler siyaset mezarlığında. Bence bu sözleri siz söylemeyin. Bak, ben buradayım." karşılığını verdi.

'ÇOCUKLARIMA BIRAKABİLECEĞİM EN BÜYÜK MİRAS ERDOĞAN'IN MÜCADELE ARKADAŞI OLMAM'

CHP'li Musa Çam'ın "Beş yıl önce hangi partideydin?" diye sorması üzerine Bakan Soylu, "Benim hangi partide olduğum belli de sizin genel başkanınız hangi partideydi bir de onu sorar mısınız?" diye cevap verdi. Çam'ın "Dikkatli ol! Ağzından çıkanı kulağın duysun" sözleri üzerine ise Süleyman Soylu, "Bak, benim vücudumun her tarafında morluk var. Ben siyasete pamuklar içerisinde sarılarak gelmiş bir adam değilim. Ben demokrasi mücadelesi yapıyorum. Ben demokrasi mücadelesi yapıyorum. Türkiye'de demokrasi mücadelesini yapan Tayyip Erdoğan'ın da mücadele arkadaşıyım, mesai arkadaşıyım. Çocuklarıma bırakabileceğim en büyük miras da odur, başka bir şey yok." diye konuştu.

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU'YA: TAYYİP ERDOĞAN İÇİN NELER SÖYLEDİN SEN NELER

CHP'li Çam'ın "Tayyip Erdoğan'a neler söyledin? Tayyip Erdoğan için neler söyledin sen neler?" diye karşılık vermesi üzerine Soylu, şunları söyledi: "Ben 28 Şubat'ta neredeysem, 27 Nisanda neredeysem, 1982 Anayasası'nda benim ailem neredeyse, 1960 darbesinde benim büyük ninem neredeyse bugün biz demokrasi mücadelesiyle buradayız. Başka bir yerde değiliz." CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Soylu: Çocuklarıma en büyük mirasım Erdoğan'ın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER