Bakan Sarı: Adana'da öncelikli konu imar planları ve kentsel dönüşüm


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı 'Adana Bakanlığımızdan neler bekliyor?' diye bir araştırma yaptıklarında karşılarına öncelikli olarak 'imar planları ve kentsel dönüşümün' çıktığını söyledi.

Sheraton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında Sarı, "Özellikle plan sorununun çözülememesi Adana'nın yeniden imar edilememesini ve bu nedenle kentin gelişmesini büyük bir engel teşkil etmekte. Yatırımcılar ve vatandaşlarımız artık kangren haline gelen bu sorunun çözülmesini beklemekte; umutlarını Bakanlığımıza bağlamakta." dedi.

Bu kapsamda Adana 8 adet riskli ve 2 adet rezerv yapı alanının belirlendiğini dile getiren Bakan Sarı, bu alanların toplam büyüklüğünün yaklaşık olarak 3 bin 500 dönümü bulduğunu ifade etti. Sarı, şöyle devam etti: "Yaklaşık 8 bin binanın bulunduğu ve 50 bin kişinin yaşadığı bu alanların hızlı bir şekilde dönüştürülmesi, özel sektörde kentsel dönüşüm yapma konusunu da teşvik edecektir. Bugüne kadar belirlenmiş alanların tamamında uygulama yetkisi belediyelere verilmiş olup, gerekli kaynak aktarımları sağlanmıştır. Projelerin bir an evvel tamamlanması için Bakanlığımızla birlikte, yerel yönetimlerin de gerekli iradeyi göstereceğine inanıyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Sarı: Adana'da öncelikli konu imar planları ve... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER