Bakan gıdaya yapılan zamları etik bulmadı(!)

Zamları "etik bulmadığını" söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Ürün takip masaları kurduk'' dedi

SHABER3.COM

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Özellikle enflasyon sepeti içinde payı yüksek olan 25 ürünü çok sıkı izlemeye aldık" açıklaması yaptı.

Pakdemirli, stokta 2 milyon ton un bulunduğunu, un ithalatı için ihaleye çıkılacağını ve böylece fiyatlarda düşme olacağını iddia etti.

TBMM’deki sohbetinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan bakan, fırınların denetiminin Ticaret Bakanlığı’nın konusu olduğunu ancak bunu da çok yakın takibe aldıklarını kaydetti.  “Ticaret Bakanımızı destekliyorum, çünkü, fırıncılarımıza yüzde 20-25 gizli bir zam yaptı, satış noktalarındaki kâr marjlarını sınırladı” iddiasını öne süren Pakdemirli,  “Ama hemen ertesi günü fırıncıların da çıkıp ‘Biz zam yapıyoruz’ demesini olumlu karşılamıyorum, etik de karşılamıyorum” dedi.

Ürün takip planlarının detaylarını açıklayan Tarım Bakanı, şunları söyledi:

“Gıda masalarında her ürünün bir sahibi var. Diyelim ki patateste rekolte düşük çıkacak. Ne yapılması gerekiyor? Üretim planlamasından tutun arz talep dengelenmesine kadar çalışılacak. Eğer ihracatın kısıtlanması gerekiyorsa o zaman arkadaşlar, Ticaret Bakanlığı’na, ‘ihracatını durduralım, en azından teşvik vermeyelim’ diyecek.”
<< Önceki Haber Bakan gıdaya yapılan zamları etik bulmadı(!) Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER