Bakan Fikri Işık: Türkiye teknolojiyi üreten bir ülke olacak


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 'Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri' açılışına katıldı. Törende konuşan Işık, "Türkiye'nin önünde temel iki seçenek var. Türkiye teknolojiyi satın alan ve tüketen bir ülke ya da geliştiren, üreten ve ihraç eden bir ülke olacak." dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde "Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri" açılış törenine düzenlendi. Açılışa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve davetliler katıldı. Programda bir konuşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Yeni uydulara ihtiyaç var. Zannedersem bu önümüzdeki yılın ilk yarısından son 5A-5B dediğimiz uyduların yapımı konusunda gerekli adımları atacağız. Bu uyduların yapımları esnasında bizim milli uydu yapımı sırasında ciddi katkıları olacak." dedi.

Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanı Fikri Işık da, "Türkiye'nin önünde temel iki seçenek var. Türkiye teknolojiyi satın alan ve tüketen bir ülke, ya da geliştiren üreten ve ihraç eden bir ülke olacak. Birinci yol çok kolay bir yol. Ama sürdürülebilir bir yol değil. İkinci yol zor ama Türkiye'nin geleceğini garanti altına alacak bir yol." diye konuştu.

Törene katılması beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programını iptal etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Fikri Işık: Türkiye teknolojiyi üreten bir ülke olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER