Bakan Çavuşoğlu, Afganistan için Pakistan'a gidecek


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Asya'nın Kalbi-İstanbul Süreci Beşinci Bakanlar Konferansı'na katılmak üzere Pakistan'a girecek.

Dışişlerinden yapılan yazılı duyuruya göre; konferans, Pakistan'ın ev sahipliğinde 9 Aralık 2015 tarihinde İslamabad'da düzenlenecek.

Afganistan'ın karşı karşıya bulunduğu sorunların bölgesel çözüm gerektirdiği tespitinden hareketle, bölgesel işbirliği ve dayanışmayı pekiştirmeyi amaçlayan İstanbul Süreci'nin, Türkiye liderliğinde Afganistan'la birlikte 2 Kasım 2011 tarihinde düzenlenen 'Afganistan için İstanbul Konferansı' ile hayata geçirildiği belirtilen açıklamada, "Türkiye, İstanbul Süreci'ndeki aktif rolünü sürdürmektedir." denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı: "Bu defa, Afganistan ve Pakistan'ın eş başkanlıklarında toplanacak Bakanlar Konferansı'na ülkemizin yanı sıra, 13 bölge ülkesi ile birlikte süreci destekleyen ülkeler, ayrıca bölgesel ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılması beklenmektedir. Bakanımızın konferans marjında Asya'nın Kalbi ülkelerinin Dışişleri Bakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de öngörülmektedir."
CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Çavuşoğlu, Afganistan için Pakistan'a gidecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER