Bakan Ala, terörle mücadele vurgusu yaptı


İçişleri Bakanı Efkan Ala Şanlıurfa Valiliği ziyaretinde bölgede yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı. Efkan Ala, Güneydoğu'da hendeklerle istikrarın gölgelendiğini söyledi. Ala, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala Mardin ziyaretinin ardından Şanlıurfa'ya geldi. Akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya gelen Ala, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Çıkışta açıklamada bulunan Ala, halkın 1 Kasım seçimleri ile ülkede istikrar otobanı oluşturduklarını ifade etti.

"Milletimiz bu oyla adeta Türkiye'nin önüne bir siyasi otoban yaptı. Ama maalesef bölgemizde bazı ilçelerde bu otobana hendek kazmaya çalışanlar oluyor, bomba yerleştirmeye çalışanlar oluyor. Bu otobanın Türkiye'ye sağladığı olumlu atmosferi terorize etmeye çalışanlar oluyor." diyen Bakan Ala, "Burada önümüze çıkacak terörle etkin ve kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı

Bakan Ala şöyle devam etti: "Bunda başarılı olacağız. Türkiye geldiği aşamada hak etmediği terör yöntemleriyle ülkemizin geleceğini oluşturmasının önüne geçilmek istense de başarılı olamayacaklar. Burası GAP'ın kalbi, Peygamberler şehri, milletimizin üzerine titrediği mekanlardır. Şanlıurfa huzurlu, istikameti belli, güzel ürünler üreten bir İldir. Buralara haksızlık yapanlara karşı el birliği içerisinde olacağız."

Bakan Ala, valilik ziyaretinin ardından Şanlıurfa il Emniyet Müdürlüğüne geçerek burada emniyetin çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Ala, ardından bazı STK temsilcileri ile buluştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Ala, terörle mücadele vurgusu yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER