'Bahçeli'nin öptüğüm eline tüküreyim' dedi, ortalık birbirine girdi

MHP’li bir grubun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evinin önünde gösteri yapmasıyla başlayan gerginlik sosyal medyada ‘tükürük kavgası’yla ‘alevlendi’.

SHABER3.COM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hedef almasının ardından 4 Ekim’de MHP’li bir grup Meral Akşener’in Üsküdar’daki evinin önüne giderek sloganlar atmıştı. Akşener, gece saatlerinde evinin önünde toplanan MHP’lilerden şikayetçi olmayacağını söyleyerek gerilimi düşürmüştü.

'O ELE TÜKÜREYİM'

Ancak gerilimin yansımaları sürüyor. TBMM’deki yemin töreninde Bahçeli’nin elini öpen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu, ‘Üsküdar eylemi’ sonrası paylaştığı Twitter mesajında, “Biz can düşmanlarımızın bile hanesinin önüne adam göndermedik. Üzerimizde hakkın var diye aile terbiyem ve törem gereği öptüğüm eline tüküreyim. Sen kardeş kavgası çıkarmaya uğraşa dur. Allah şahit olsun ki, ben senin ipliğini pazara çıkaracağım!..” dedi.

Tartışma tam yatıştı derken bu sefer MHP’liler Dervişoğlu için ‘Meralin Çantacısı Dönek Musavat‘ diye kampanya başlattı. MHP Genel Başkan Yardımcısı  ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, Dervişoğlu’na “Partimizde siyaset yaptığın dönemde yıllarca senin mafyatik biri olmadığını anlatmaya çalıştık ‘çakma’ mafya diyorlardı da itibar etmiyor kızıyorduk, senin adamlığın da çakmaymış, Musavvat efendi, ben de senin adamlığına, kalıbına tüküreyim” diye karşılık verdi.

''Partimizde siyaset yaptığın dönemde yıllarca senin mafyatik biri olmadığını anlatmaya çalıştık, “çakma” mafya diyorlardı da itibar etmiyor kızıyorduk, meğer senin adamlığın çakmaymış, müsavat efendi, ben de senin kalıbına adamlığına tüküreyim...''

MHP İstanbul il yönetim kurulu üyesi Ünal Yaşaroğlu,  ‘tartışma’ya dahil olarak, Musavat ”Ben senin camış derisine dönmüş suratına tüküreyim” ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, “Madam’ın bodyguardı, adilik ve çirkeflikte zirve yapmıştır. Yazıklar olsun” diye tweet yazdı.

Son tweet MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu’ndan geldi: “Dün el etek öpenler bugün heriflenirken bile gülünç oluyor. Ona birileri etek giydirmediyse, öptüğü elin hatırına idi.”


<< Önceki Haber 'Bahçeli'nin öptüğüm eline tüküreyim' dedi, ortalık... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER