Bahçeli'den Deva ve Gelecek Partisi çıkışı: Vekil transferi korsan ticarettir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Milletvekili transfer borsası kurup, korsan siyaset ticaretine bel bağlayanların Gazi Meclisimizin saygınlığına gölge düşürme çabaları Türkiye'nin ayak bağı ve ağır yüküdür" açıklamasında bulundu.

SHABER3.COM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında muhalefete yüklendi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun DEVA ve Gelecek Partisi'ne destek amacıyla vekil sağlayabileceklerine yönelik açıklamasını hedef alan Bahçeli, "Milletvekili transfer borsası kurup korsan siyaset ticaretine bel bağlayanların Gazi Meclisi’mizin saygınlığına gölge düşürme çabaları Türkiye’nin ayak bağı ve ağır yüküdür" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Memleket Masası' etrafında toplanalım, ortak aklı işletmemiz lazım" çağrısına ilişkin olarak da, "Hiç kimse sipariş masa kurup ihanet ve işgal emellerini aklama ve temize çıkarma ayıbına ümit bağlamamalı'' çıkışında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'baskın seçim'de İyi Parti'ye verdikleri destek gibi eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partisi Gelecek Partisi'ne ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi'ne grup kurması için destek verebileceklerini söylemişti. Ardından Bahçeli, "CHP’den Gelecek Partisi’yle DEVA Partisi’ne milletvekili nakli güçlü ihtimal" diyerek, Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu'nu değiştirme çağrısında bulunmuştu.

<< Önceki Haber Bahçeli'den Deva ve Gelecek Partisi çıkışı: Vekil... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER