Bahçeli o çantayı canlı yayında ilk kez açtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, özel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli, AKP heyetiyle yaptıkları iktikşafi görüşmelerde konuşulanları anlattı. MHP lideri siyah çantasında yer alan ve merak edilen o dosyasındaki canlı yayında açıkladı.

Bahçeli o çantayı canlı yayında ilk kez açtı

İşte Bahçeli'nin o açıklamaları:

Birincisi anayasanın ilk 4 maddesinde içten bağlılık ve saygının şartı esasımızdır. 

İkincisi çözüm sürecinin tümüyle tasfiyesi beklentimizdir. Çözüm buzdolabında ise fişinin çekilerek bozulmaya terkedilmesi.
Üçüncüsü rüşvet ve yolsuzluk vakalarının 17-25 Aralık vakasında ucu kime dayanırsa dayansın üzerine gidilmesi isteğimizdir. 
Dördüncüsü hiçbir kural ve ilke tanımayan Cumhurbaşkanı’nın meşru ve hukuki görevinin yanında istikrarlı bir koalisyon arayışındayız. Kendisine bunları cebimden çıkarıp teker teker okudum. 


17-25 Aralık meselesini iktidara karşılık bir darbe olarak gördüklerini söyledi. Bu gelişmeler sırasında bir şey daha söylediler. İfade ettikleri konular, dediler ki, bu düşüncelerin burada kalmasını rica ederim. Ben de bu konuşmalar MHP’nin emanetindedir, merak etmeyin dedim. O günden bu güne kadar bunların hiçbirisini kamuoyu ile paylaşmama kararı aldım. Bu görüşlerimi kamuoyuyla paylaşmıyorum. Bu bilgileri Semih Bey de anlatamaz. Faruk Çelik ya da Başbakan anlatmalı bu konuları kamuoyuna. Birinci madde dışında bir madde. Bazı özel düşüncelerinden bahsettiler. Biz de hiçbir şey söylemedik bu konuda. Tekrar hatırlattığım bir konu oldu. Sayın Başbakan CHP ile 32 gün görüştünüz ama sonuç alınamadı. Bugünkü şartlar altında CHp ile görüşmenizde fayda var. Biz ana muhalefet olarak kalmak istiyoruz.

Çantama uzandım. Çantamı açtım.  Böyle bir durum karşısında bu 4 şart kabul edilmiş olsaydı bu dosyayı size verebilirdim dedim. Bu şartlar altında görüşmeler devam edebilirdir. Kendilerinde de benimki kadar olmayan bir  çanta vardır. O da onu açtı. Kendileri de kendisinin yakın arkadaşlarıyla hazırladığı notları gösterdiler. 



O dört  şartta şunlar vardı:
Çözüm süreci aldatmasının sona erdirilmesi.
PKK’nın siyasi uzantıları hakkında neden siyasi işlem yapılmamaktadır?
Diğer dosyalar içerisinde vekillerin Anayasa’nın 14. Maddeye aykırı kapsamında yapılması gereken dosyaları vardır. 
Koalisyonu olgunlaştırma aşamasında oturup konuşulacak şeylerdir bunlar. 
Açılım ve çözüm adı altında yapılan düzenlemeler neler olmuştur, bunların nesini kabul edebilir, nesi düzenlenebilir, nesi reddedilebilir bunlar vardı.

Çözüm süreci-barış sürecinde ne dediniz, ne yaptınız, hangi konuşmayı nerede yaptınız bu dosyada var.
Açılım ve çözüm bloku diğer dosya. AKP-HDP, AKP-CHP koalisyonu beraber kurmalıdır.



Diğer dosya, koalisyon protokolü için önerilerimiz. Bunlar 57. Hükümette koalisyon olmanın tecrübesiyle hazırlanmış dosyalardır. İki parti ile koalisyon böyle olur.
Hükümet kurma çalışmaları kapsamında MHP’nin koalisyona bakışı, ilke ve öncelikleri.
Bir diğer dosya bakanlık dağılımı, mevcut bakanlıklar ve kurumları. Bu bakanlıklar neyin nesidir.
4 şartı kabul ettiklerinde ‘bize müsaade edin’ demiyoruz. MHP’nin bir sorumluğu varsa, 4 ilke kabul edildiğinde elimizi değil gövdemizi koruz.
<< Önceki Haber Bahçeli o çantayı canlı yayında ilk kez açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER