"Bahçeli, Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in hafızasıdır"


MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili E. Semih Yalçın, "Cin olmadan adam çarpmaya kalkanlar; birkaç tatlı söz ve methüsenaya aldanarak, başkalarının dolduruşuna gelerek kendisinde liderlik vehmedenler, sadece zavallı ve meczup kişilerdir." dedi.

Basında yer alan bir röportajda yer alan 'MHP'de liderlik' konusuna yazılı cevap veren Semih Yalçın, "Liderlik vehimle olmaz. Lider, bayraktır. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partimizin 46 yıllık kutlu ve şeref taşan mücadelesinin tamamında vardır. Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in hafızasıdır. Yani liderlik birikim ister, bilgelik ister. Teşkilatların içinde pişmek, yetişip olgunlaşmak ister. Yıllar sürecek mücadele ister. Hareketimizin jargonuna ve dokusuna hâkim olmayı gerektirir. Bu yolda erken öten horozun başının kesildiğini, ham meyvenin karın ağrıttığını camiamızın değerli mensupları iyi bilir." ifadelerine yer verdi.

"ESAS OLAN İSİMLER DEĞİL, MAKAMLARDIR"

Mevlana'nın 'hamlıktan kurtulmak için fitne ateşine odun olmak değil; önce pişmek, sonra da yanmak icap eder.' sözünü hatırlatan Yalçın, şöyle devam etti: "Lider sayesinde üç beş senede edinilen mevkii kendi kerametinin tezahürü zannetmekse ayrı bir çiğlik, cehalet ve hamlık örneğidir. Ayrıca MHP'de lider, teşkilat ve doktrinle ilgili konuşulması gereken hususlar varsa bunlar çadırın içinde kalınarak masaya yatırılır. Sonra da kıymetli delegelerimizin, milliyetçi-ülkücü iradenin reyine müracaat edilir. Hariçten gazel okunarak MHP'nin liderliği hakkında ahkâm kesmek beyhudedir. Bu hususların alenen ve hele de basın aracılığıyla tartışmaya açılması; hem camiamızın birlik ve beraberliğine, hem hareketimizin şimdiye kadar kazanmış ve biriktirmiş olduğu değerlerin aşınmasına, hem teşkilat disiplininin zayıflamasına, hem de lidere ve partiye olan saygı ve bağlılığın azalmasına zemin hazırlar. Çünkü esas olan isimler değil, makamlardır."

"MHP CAMİASI ŞAHISLARLA, İSİMLERLE KAİM DEĞİL"

MHP camiasının şahıslarla, isimlerle kaim olmadığına dikkat çeken Yalçın, isimler ve yöneticilerin gelip geçici olduğunu esas olanın, davanın mehabeti yani büyüklüğü olduğunu kaydetti.

Yalçın, "MHP'nin mücadele tarihinde her biri birer bayrak olan şahısları olduğundan büyük gösteren kendi meziyetleri ve kabiliyetleri değil, davanın azametidir, ululuğudur. Milliyetçi-Ülkücü Hareket'ten nice serdengeçtiler, yiğitler gelip geçmiş, kerameti, marifeti kendinde belleyen nice meczuplar da yok olup gitmiştir. Kısacası, kimse hareketimizin ve davamızın üzerinde değildir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber "Bahçeli, Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in hafızasıdır" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER