Çürükler, zalimlerin oyuncağı...

Türk Lirası'nın dolar ve euro başta olmak üzere yabancı para birimleri karşısında bir haftada yüzde 5'e yakın değer kaybetmesine rağmen Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Cumhur İttifakı'ndaki müttefiği Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) sorumluluk almadı. MHP lideri Devlet Bahçeli hükûmeti eleştirenlere hakaret etti: "Çürükler. Zalimlerin oyuncağı."

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) döviz krizinde de destek verdi. 

Bahçeli bugün yaptığı açıklamada, “Siyaseti karıştırmak isteyen çürüklerin ekonomik saldırılardan medet umması, Merkez Bankası’nın döviz rezervinin eridiği yalanına bel bağlaması utanç vesikasıdır. Döviz kurunun yükselişinden sevinenler bir defa zalimlerin oyuncağıdır." dedi.

Cumhur İttifakı'nın yola devam edeceğini belirten Bahçeli, "Bu ittifak Türkiye’nin ekonomik menfaatlerini, milli birliğini, tarihsel haklarını, toplumsal huzurunu, iç barışını, bekasını, refah ve zenginliğini temine kararlı ve yeminlidir." ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ, MERAL AKŞENER'İ Mİ İMA ETTİ?

Geçen hafta "Evine dön" çağrısı yaptığı İyi Parti lideri Meral Akşener'in "Güçlendirilmiş Parlamenter sistem için birlikte çalışabiliriz." sözlerine cevap veren Bahçeli, "Geleceğin temeli Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi ile atılmıştır.Güçlendirilmiş parlamenter sistem özlemleri boşuna bir taleptir." dedi

Bahçile, "Bu çerçevede erken seçim tartışmaları mahsurludur, sinsi ve sivri bir amaca matuftur. Bilinmelidir ki, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi 2023 yılının haziran ayında yapılacaktır." değerlendirmesinde bulundu. 

DÖVİZ REZERVLERİ EKSİYE İNDİ
 
Dolar mayıs ayında 7,27 TL ile 2018 yılı ağustos ayından sonraki en yüksek seviyeye tırmanmıştı. Merkez Bankası (TCMB) doları düşürmek ve 7 TL'nin altında tutmak için kamu bankalarına arka kapı formülleri ile verdiği dövizlerin ucuza satılmasına göz yummuştu. 

Aynı dönemde net döviz rezervleri -37 milyar dolara geriledi.

Bu şekilde iki aya yakın 6,85 TL'de tutulan dolar Kurban Bayramı tatilinden dönüşte 7,31 TL'ye kadar tırmandı. 

Bugün Türkiye saati ile 12:20'de  dolar 7,30 TL'den, euro 8,59 TL'den satılıyor.

<< Önceki Haber Çürükler, zalimlerin oyuncağı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER