Bahçeli: AKP savaşa katılmakla hangi amaca hizmet etmektedir?


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Devlet Bahçeli, "AKP, Suudi Arabistan'a İncirlik hava üssünü açıp, ardından senaryosunun kimin tarafından yazıldığı az çok belli olan savaşa katılmakla hangi amaca hizmet edecektir? Bu kararı kim vermiştir?" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Türkiye'nin Suudi Arabistan'la birlikte Ortadoğu'da askeri faaliyete hazırlanmasının geçen haftanın en çok konuşulan konusu olduğunu hatırlattı. Suudi Arabistan'ın başını çektiği ülkelerle Türkiye'nin kara operasyonuna girmeye hazırlandığının anlaşıldığını ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti: "Bundan TBMM'nin haberi yoktur. Daha önemlisi Türk milletinin bilgi ve desteği de bulunmamaktadır. AKP, Suudi Arabistan'a İncirlik hava üssünü açıp, ardından senaryosunun kimin tarafından yazıldığı az çok belli olan savaşa katılmakla hangi amaca hizmet edecektir? Bu kararı kim vermiştir? Meclis'in onayı olmadan Türkiye'yi savaş sokmak, bu minvalde kamuoyu hazırlama teşebbüsünde bulunmak nasıl bir şuursuzluk, nasıl bir kendini bilmezliktir? Türkiye çadır devleti, muz cumhuriyeti midir?"

Türkiye'nin güney kara sınırları boyunca milli güvenliğine dönük tehditler olduğunu söyleyen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: "Ancak mesele milli güvenliğimiz ve de operasyon kaçınılmaz aşamada ise hükümetin elinde 2 Ekim 2015 tarihinde, Anayasa'nın 92. maddesine göre bir yıllığına verilmiş sınır ötesi hareket yetkisi vardır ve ortadadır. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne gerektiği taktirde sınır ötesi harekat ve müdahale izni bizzat Meclis tarafından bizim de desteğimizle verilmiştir. Eğer Suriye'ye yönelik, yani Esadhedef alan bir kara operasyonu planlanıyorsa, ki açıklamalardan çıkan sonuç budur, bu durumda bilmediğimiz, göremediğimiz hangi yakın ve yakıcı tehlike AKP'yi pozisyon almaya sürüklemektedir?"

'RİYAD YÖNETİMİNE KARA OPERASYONU LİDERLİĞİNİ KİM VERMİŞ, ROLLERİ KİMLER DAĞITMIŞTIR?'

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2014 yılında, 2170 ve 2178 sayılı kararlarıyla Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını teyit ettiğini vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti: "Hal böyleyken savaş çığırtkanlığı yapmak Türkiye'yi uçuruma götürmek değil midir? AKP hükümeti Suudi Arabistanla birlikte, hangi yetki ve hukuki dayanağa göre Suriye'ye yönelik kara operasyonu icra edecektir? Riyad yönetimine kara operasyonu liderliğini kim vermiş, rolleri kimler dağıtmıştır? Hedef terörle mücadele ise Suudi Arabistan PKK-PYD terörüyle mücadelemizde bugüne kadar bizim duymadığımız hangi katkıyı sunmuştur? Hükümet İncirliği önüne gelene açmakla nereye varmak istemekte, Türkiye'yi bölgenin hedef tahtası haline getirmekle neyi ummaktadır? Hükümet TBMM'ne çok acil ve hemen bilgi vermelidir."

Sürecek... CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli: AKP savaşa katılmakla hangi amaca hizmet etmektedir? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER