BAE, bilgiye dayalı ekonomi için 92 milyar dolar harcayacak


Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri'nin bilgiye dayalı ekonomiye dönüş amacıyla eğitim, sağlık, enerji, ulaşım, uzay ve su sektörlerinde, 92 milyar dolarlık 100 milli projenin gerçekleştirilmesi için düğmeye bastığı bildirildi.

BAE devlet başkanı Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan geçen hafta bu projelerle ilgili Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Yüksek Politikası'nı açıkladı. Plan dahilinde 92 milyar dolar harcanacak ve kanuni düzenleme, yatırım, teknoloji, eğitim ve finans alanlarında yeni milli politikalar geliştirilecek. Projelerle Emirlikler'in petrol geliri yerine bilgiye dayalı güçlü bir ekonomiye sahip olması hedefleniyor.

Planlanan yatırımların temiz enerji projeleri, yenilenebilir enerji sektörü, havacılık araştırması, kalkınma ve üretim, uzay yatırımları ve araştırma geliştirmeye gideceği kaydedildi.

Konu ile ilgili bilgi veren Şeyh Halife, ülkesinin gelecek nesiller için enerji fiyatları ve piyasalarındaki dalgalanmalardan uzak, sağlam temelli bir gelecek inşa etmek istediklerini söyledi.

Devlet başkanı ayrıca gelecek nesiller için sürdürülebilir servet oluşturmanın bilim, teknoloji ve inovasyon ile mümkün olabileceğini ve açıklanan bu yeni politikanın ülke ekonomisi için dönüm noktası olduğunu belirtti.

Yeni politika ile BAE'de 2021 yılına kadar araştırma ve geliştirmeye (AR-GE) yapılan yatırımların üç katına çıkarılması ve ülkedeki bilgi işçilerinin oranının yüzde 40'a yükseltilmesi hedefleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber BAE, bilgiye dayalı ekonomi için 92 milyar dolar harcayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER