Baden Württemberg'de Yeşiller'den iki Türk milletvekili mecliste


Almanya'nın Baden Württemberg, Rheinland Pfalz ve Saksonya Anhalt eyaletlerinde eyalet meclisi seçimleri sonucunda sadece Baden Württemberg Eyaleti'nde iki Türk kökenli milletvekili meclise girdi. İkinci defa Yeşiller'den eyalet milletvekili seçilen Muhterem Aras son iki seçimi rekor oy ile tamamlıyor. Mali müşavir olan Muhterem Aras bu seçimlerde seçim bölgesi olan Stuttgart 1. Bölge'den oyların yüzde 42,5'ini aldı. Muhterem Aras'ın bu bölgedeki CDU'lu rakibi yüzde 26,9 oy alırken SPD'li rakibi ise yüzde 17,5'te kaldı.

Yeşiller BW'de il teşkilatında ve Stuttgart Belediye Meclisi'nde de görev yapmış olan Aras, 2011 seçimlerinde de yüzde 42 civarında oy ile seçim bölgesinde en fazla oy alan milletvekili olmuştu. Son iki seçimde seçim bölgesinden 'oy lideri' olarak meclise giren Aras, "Partimizin başarısından ve seçim bölgemden en fazla oyu almış olmaktan son derece mutluyum. Koalisyon hesapları ile ilgili bir şey söylemek henüz erken. Bir önceki dönemde koalisyon ortaklığı yaptığımız SPD'nin oy oranı ne yazık ki koalisyonun devam etmesi için yeterli değil. Ne olursa olsun öncelikle eyaletimiz için iyi şeylerin yapılması önemli. Benim ağırlıklı çalışma alanlarım ekonomi politikası ve eşitlik. Eyaletimiz için katkım olursa bu beni mutlu eder." dedi.

BW'de meclise giren diğer bir Türk kökenli milletvekili ise Neşe Erekli oldu. Konstanz bölgesinden seçmenlerin direkt oylarıyla meclise giren Neşe Erekli, ilk kez milletvekili seçildi. Erekli oyların yüzde 39 civarında oy aldı.

Rheinland Pfalz ve Saksonya Anhalt eyaletlerinden meclise giren Türk kökenli milletvekili bulunmuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Baden Württemberg'de Yeşiller'den iki Türk milletvekili... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER