Baba ile oğlu il il ve ülke ülke dolaşarak Ceddin Deden marşını söylüyor


Isparta Erenler Mehteran Takımı'nda yer alan baba ile oğul ilçe ilçe, il il ve ülke ülke dolaşarak Osmanlı marşlarını okuyor ve davul çalıyor.

Isparta Erenler Mehteran Takımı Derneği'nde mehteranı yöneten ve marş okuyan baba İlyas Karataş ile Isparta İmam Hatip Lisesi 7'nci sınıfa giden İsmail Karataş davul çalarak Osmanlı ordusunun marşlarını okuyor. 35 kişilik değişik meslek gruplarından oluşan Isparta Erenler Mehteran Takımı'nda yaşları 11 ile 14 arasında 5 mehteran çocuk bulunuyor. Manavgat'ta bir işyerinin açılışından konser veren Isparta Erenler Mehteran Takımı, ilçede tatile gelen Alman turistlerinde ilgi odağı oldu. Turistler en fazla ilgiyi mehteran takımında yer alan baba ile oğla ilgi gösterdi.

Dernek Başkanı Yaşar Erbil, mehteran takımlarının 35 kişiden oluştuğunu, farklı meslek dallarında çalışanların biraraya gelmesi ile kurduklarını söyledi. Mehteran takımlarının bugüne kadar 60 il ve 600 ilçe ve 11 ülkede konser verdiğini belirten Erbil, en son konserlerini geçtiğimiz günlerde İskandinav ülkesi Norveç ve Danimarka'da verdiklerini kaydetti.

35 mehteranın ayrıca geçtiğimiz aylarda Suudi Arabistan'a toplu giderek umre yaptığını ve kutsal topraklarda mehteran konseri verdiğini belirten Erbil, "Verdiğimiz mehteran konserlerine halkımız ve yabancılar çok yoğun ilgi gösteriyor. Batı ve Kuzey Avrupa ülkelerinde verdiğimiz konserlerde Alman'ından İsveç'ine, İsveç'inde Norveç'ine ve Danimarkalısına kadar yabancılar yoğun ilgi gösterdi. Marşlara ritm tutan yabancılar vardı. Konserlerde halkımız en fazla Ceddin Deden marşı ile coşuyor. Yurt dışı konserlerinde o ülkenin vatandaşları Osmanlı müziği hakkında bizden bilgi istiyor. Bizde bilgilendirme yapıyoruz. Halkımız ve yabancılar konserlerde çocuk mehteranlarla fotoğraf çektiriyor. Konserlerde baba ile oğlun konser verdiğini görenler yanlarına gelip tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektiriyorlar." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Baba ile oğlu il il ve ülke ülke dolaşarak Ceddin Deden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER