Aziz Yıldırım'a sert tepki

Galatasaray ve Bursaspor Aziz Yıldırım'ın açıklamalarına sert cevap verdiler

SAMANYOLUHABER.COM


Galatasaray'dan yapılan açıklama şöyle:

Türkiye, ne yazık ki dün gece televizyonculuk tarihinin en taraflı yayınlarından birine şahit oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çok kritik bir sınır ötesi operasyon gerçekleştirdiği gecede, bir spor kanalı ile aynı kuruluşa ait bir haber kanalının üç saati aşkın süren canlı yayınına çıkan kişiler, mesnetsiz iddialarla neredeyse tüm Türk spor kamuoyunu zan altında bırakmaya çalıştılar.

Ülkemizin içinden geçtiği sıkıntılı süreçte, millet olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyarken yapılan bu kutuplaştırıcı yayını esefle kınıyoruz.

Galatasaray bir dünya markasıdır. 25 milyon taraftarıyla Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. 535 yıllık köklü mirasından ve fikri hür, vicdanı, hür, irfanı hür temellerinden güç alarak bu örgütün gerçek yüzünün ortaya çıktığı ilk andan itibaren üzerine düşeni yerine getirmiştir. Hukuken örgütle bağlantısı olanların kulüple ilişkisini 15 Temmuz gecesinden çok önce kesmiştir. 15 Temmuz’dan sonra da, devletin yürüttüğü adli operasyonlar çerçevesinde gereken tüm adımları kararlılıkla atmaya devam etmektedir.

Bursaspor'dan da  Aziz Yıldırım'a sert tepki 

Bursaspor Kulübü olarak, 2010 yılındaki tertemiz şampiyonluğumuzla ilgili sakladığımız, gizlediğimiz, bizim bilmediğimiz ya da bilip de söylemediğimiz hiçbir şey yok...

Ancak kaybettiği her şampiyonluğun, her Avrupa'dan elenişin ardından, başka şampiyonluklara çamur atarak, başarısızlığını ve beceriksizliğini örtmeye çalışan, kendi çıkarları için gözünü kırpmadan öfkeyi örgütleyen birinin, dün gece yine 'o sezon incelensin', 'bu sezona bakılsın' diyerek geçmişi karalamaya çalışması, acizliğin, zavallılığın, çaresizliğin, kendi bataklığından kurtulmaya çalışmanın bir göstergesidir.

2010 yılındaki o tarihi şampiyonluk Türkiye'nin içine sinmeseydi eğer, o gece neredeyse bütün Türkiye, sokağa çıkıp Bursaspor'un şampiyonluk sevincine ortak olabilir miydi?

Üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen, belgesiz ve somut dayanağı olmayan itham ve imalarla hala o temiz zaferin üzerine gölge düşürmeye çalışanlar, emellerine ulaşamayacaklar, bundan eminiz.


<< Önceki Haber Aziz Yıldırım'a sert tepki Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER