Aziz Yıldırım: Terör, ülkeyi, başkalarının menfaati için bölmeye çalışıyor


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Fatih Şubesi'nin düzenlediği 'Hedef 1 Milyon Üye' organizasyonunda gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Başkan Aziz Yıldırım, Türkiye'yi sarsan terör olaylarından YÖK'ten izni çıkan Fenerbahçe Üniversitesi'ne birçok konuya değindi. Başkan Aziz Yıldırım, organizasyonda yaptığı konuşmada, sözlerine terör olayları hakkındaki görüşlerini paylaşarak başladı. Birkaç dakika önce Taksim'de patlama haberini aldıklarını ve yaralılar olduğunu söyleyen Başkan Aziz Yıldırım, "Ülke zor günlerden geçiyor. Bu günlerde de hepimize düşen görev, düşüncelerimiz ne olursa olsun, bu ülkenin birlik ve beraberliği için çalışmak; beraber çalışmak ve sahip çıkmaktır." dedi.

Yaklaşık 1.5 ay önce yine aynı yerde yaptığı konuşmada terör hakkındaki görüşlerini paylaştığını söyleyen Başkan Aziz Yıldırım, "O günlerde de Ankara'da bir patlama olmuştu ve hepimiz üzüntülüydük ve terörü lanetlemiştik. Geçen hafta olan, bugün olan, geçmişte olan tüm terör olaylarını kalbimizin en derin yerinden lanetliyoruz." diyerek, şunları söyledi:

"Bu ülkenin birlik beraberliği içinde, terörün bir an evvel de bitmesini istiyoruz. Terör, bu ülkeyi, başkalarının menfaatleri için bölmeye çalışıyor. Yoksa bu ülkede yaşayan insanların birbirleriyle hiçbir sorunu yok. Ben Diyarbakır doğumluyum, oradan uzun yıllar önce ayrıldım. Bu ülke topraklarında her zaman birlik içerisinde yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Bunun için, hükümetin, devletin, bu ülkeyi idare edenlerin, terörle ilgili alacağı her kararda bizler de onların yanında olmaya mecburuz ve olacağız."

"FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ İLK ETAPTA 5 FAKÜLTE VE 3 ENSTİTÜDEN OLUŞACAK"

Organizasyonu düzenleyen Fenerbahçe Fatih Şubesi'ne ve kendilerine ev sahipliği yapan İTO Başkanı İbrahim Çağlar'a teşekkür eden Başkan Yıldırım, kurulan Fenerbahçe Üniversitesi hakkında bilgiler de verdi. Başkan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Üniversiteyi kurduk, 5 fakülteyle başlayacak. Bu karar YÖK'ten geçti, şimdi Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) gidecek, sonra TBMM'ye gidip onayını alacak, sonra da Bakanlar Kurulu kararı ile çıkmış olacak. Bu bir süreçtir, 3 ay da olabilir, 6 ay da olabilir, daha kısa da sürebilir. 5 fakülteyle başlayacağız, bu fakülteler daha sonraki yıllarda gerekirse artırılacak. Bu fakülteler İletişim, Mühendislik, Sağlık, Spor ve İşletme fakülteleri olacak. Ayrıca 3 tane de enstitü var.

İlk yapılım yeri Ataşehir'deki 28 dönümlük arazimiz olacak. Ama bizim gönlümüz istiyor ki 100 dönüm ve daha büyük bir arazi alarak bir kampus yapalım. Bunun için tüm mimari projeleri de hazırladık. Zaten YÖK'e de onaya sunduk ve onlar da kabul ettiler, çok beğendiler. Bu fakülteleri Fenerbahçe'ye yakışan bir şekilde bir kampus içinde kurmak ve ileride de genişleyeceği bir sahayı yaratmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Sanırım en kısa zamanda önce sanıyorum Silivri'de başlayacağız. Belediyemizin tahsis ettiği yerde önce bir hazırlık okulu, üniversitesi olarak başlayacağız, İngilizce dersler alınacak, daha sonra ileride bu fakültelerin yapılmasıyla buralara taşınılacak."
CİHAN
<< Önceki Haber Aziz Yıldırım: Terör, ülkeyi, başkalarının menfaati... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER